Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Thomas vyhrál The Players Championship, do ochozu se vrátili diváci

Americký golfista Justin Thomas vyhrál The Players Championship. Turnaj přezdívaný pátý major ovládl v Ponte Vedra Beach se čtrnácti ranami pod par a vydělal 2,7 milionu dolarů.

Justin Thomas
zdroj: ČTK/AP autor: Charles Krupa

Před finálovým kolem se zdálo, že o titul budou stejně jako o týden dříve bojovat Američan Bryson DeChambeau s Angličanem Lee Westwoodem. Thomas ztrácel na čelo tři rány, ale díky vydařené neděli zvítězil o ránu před Westwoodem.

"Od první jamky jsem hrál soustředěně, byl v hlavě dobře nastavený, uzavřený a cítil, že můžu s míčkem dělat přesně co chci. Bylo krásné být v tomto vlastním světě," řekl Thomas po čtrnáctém vítězství na okruhu PGA.

Krok k triumfu udělal v rozmezí deváté až dvanácté jamky, a to díky třem birdie a eaglu na pětiparové jedenáctce. Na čtrnáctce sice zapsal bogey, ale na šestnáctce přidal další birdie a závěrečné dvě těžké jamky zvládl v paru.

Je nám líto, video expirovalo.
Turnaj na Floridě ovládl Thomas

"Na tomhle hřišti si nemůžete být ničím jisti," prozradil, že na oslavu vítězství při hře nemyslel. "Od třináctky do konce to je jízda, green tříparové sedmnáctky byl těžký a osmnáctka je osmnáctka, tam se toho může hodně stát," uvedl.

Thomas je čtvrtým hráčem, který dokázal vyhrát major, The Players Championship, celkové pořadí FedEx Cup a turnaj World Golf Championship.

Vítěz z Orlanda DeChambeau chyboval ve finále na první devítce a eglem na šestnáctce se nakonec dostal alespoň na dělené třetí místo.

Před rokem se The Players Championship po 1. kole nedohrálo kvůli začínající pandemii koronaviru. Letos už se konal a v ochoze byli i fanoušci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články