Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Thomas podruhé v kariéře vyhrál PGA Championship, rozhodla třetí dodatečná jamka

Americký golfista Justin Thomas podruhé v kariéře vyhrál PGA Championship. O vítězství nad krajanem Willem Zalatorisem rozhodl v play-off na třetí dodatečné jamce.

Je nám líto, video expirovalo.
PGA Championship patřilo Thomasovi

Celkově patnáctý titul Thomasovi vyneslo skvělé poslední kolo. Do něj vstupoval na sedmé příčce se ztrátou sedmi úderů na vedoucího Mita Pereiru z Chile, který nezvládl poslední jamku a spolu s Cameronem Youngem z USA skončil třetí.

"Cítil jsem se dobře a i když jsem byl docela vzadu, tak moc lidí přede mnou nebylo. Navíc je to náročné hřiště, kde se může stát cokoliv," citovala agentura AP Thomase, který ve čtvrtém kole předvedl největší comeback v historii turnaje.

"Už na začátku jsem dostal otázku, jestli existuje bezpečný náskok. A já odpověděl, že neexistuje," přidal Thomas. "Pořád ale nemůžu uvěřit, že jsem play-off zvládl," přidal devětadvacetiletý golfista.

Thomas, který PGA Championship ovládl poprvé v roce 2017, přiznal, že mu hodně pomohl i proslov caddyho Jima Mackaye. "Bez něj bych tady nebyl. Ale neříkal bych tomu proslov, spíš mě uklidnil," uvedl.

"Měl jsem pocit, že hraju otřesně a on za mnou přišel a řekl: Kámo, nebuď na sebe tak přísný. Vždyť na všech turnajích, co jsme zatím hráli, jsi měl šanci na titul," dodal Thomas.

Pereira, který do závěrečného kola vstupoval s náskokem tří ran, byl po promarněné šanci na první titul na okruhu PGA zdrcený. "Byl jsem strašně nervózní. Snažil jsem se s tím bojovat, ale nešlo to," řekl.

"Nervózní jsem tady byl od začátku. V prvním, druhém i třetím kole. Ale dneska to bylo opravdu nesnesitelné. Nedá se nic dělat, musím se z toho poučit a jít dál," přidal sedmadvacetiletý chilský golfista.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články