Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Světová golfová jednička Ochoaová udělala tečku za úspěšnou kariérou

Mexiko - Světová golfová jednička Lorena Ochoaová v pátek oficiálně potvrdila, že v 28 letech končí kariéru. Mexickou hráčku čeká poslední start, který absolvuje v rodné zemi příští týden v Morelii. Pak se bude vítězka 27 turnajů profesionálního okruhu LPGA věnovat rodině a charitě. Nechala si však otevřená vrátka, že by se mohla v budoucnu občas na některém z turnajů objevit. Navíc nynější golfový turnaj PGA v americké Louisianě trápí počasí. Přímo do hřiště udeřil při silné bouřce dokonce blesk.

"Chtěla jsem odejít na vrcholu a tohle je ta správná chvíle. Spousta věcí mi bude chybět, takže to nebylo snadné rozhodování, ale takhle jsem to chtěla," uvedla nejlepší hráčka okruhu LPGA z uplynulých čtyř sezon. Rodačka z Guadalajary se loni v prosinci vdala za manažera, který má tři děti z předchozího manželství. Těší se na vlastní potomky, ale ujistila, že těhotná není.

Během sedmi let mezi profesionálkami vydělala golfem téměř 15 milionů dolarů, což ji řadí na třetí místo v historii. Přesto nemá jisté místo v Síni slávy, protože na okruhu LPGA neodehrála požadovaných minimálně deset sezon. "Do Síně slávy bezpochyby patří," prohlásila viceprezidentka LPGA Jane Geddesová. "I když se nevrátí a nenaplní těch deset let, může být vybrána ve veteránské kategorii," dodala.

Turnaj PGA se nejspíše protáhne

Druhé kolo turnaje PGA dohrálo pouze 47 hráčů ze 151, pak hřiště začal smáčet hustý déšť. V čele tak je pětice golfistů, mezi kterými nechybí ani Alex Čejka, všichni přitom zahráli 7 pod par. Kouzlo přímých televizních přenosů umocnila i bouřka, kamery zachytily blesk, který udeřil do jednoho ze stromů, i škody, které napáchal. Turnaj se asi nejspíš trochu natáhne, protože předpověď neslibuje žádné - pro golfisty - ideální dny.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články