Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Spilkové v Dýšině cut unikl, postoupila ale Vlašínová

Dýšina (Plzeňsko) - Ze třinácti českých golfistek prošla na turnaji Tipsport Golf Masters Open na hřišti Golf Parku Plzeň Dýšina cutem pouze amatérka Kateřina Vlašínová. Poprvé se tak v soutěži Ladies European Tour dostala do finále jiná hráčka než Klára Spilková, která dnes neuspěla. Před nedělním posledním kolem jsou v čele Dánka Nicole Larsenová a Becky Morganová z Walesu, obě mají bilanci deset ran pod par.

Sport
zdroj: ČT4

Spilková potřebovala druhý den útočit, aby měla šanci na postup. Ten se jí vzdálil na čtyřparové osmé jamce, kterou zahrála na osm ran. "První rána šla do lesa, druhá zase do lesa, pak jsem přehrála green a přišlo osm ran," popsala zkaženou jamku.

Dvacetiletá hráčka se dokázala zvednout. Na dalších šesti jamkách zahrála pět birdie a dostala se zpět na cut. "Série to byla neskutečná, jela jsem na vlně," uvedla. Ale o naději přišla po double bogey na sedmnáctce. "Nedala jsem dva krátké paty, ale to je golf. Život jde dál," řekla. Dohromady měla +2 a skončila šedesátá.

Oba dny provázel Spilkovou po hřišti hrozen fanoušků a na domácím turnaji jako česká jednička cítila velký tlak. Cutem neprošla stejně jako loni. "Z každé strany slyším: Musíš vyhrát! Musíš projít cutem! A je to doopravdy náročné. Ani Rory doma neprošel cutem," poukázala na fakt, že stejně dopadl už dvakrát po sobě první hráč světa Rory McIlroy na domácím turnaji Irish Open.

Z českých golfistek si v neděli zahraje pouze Vlašínová, která začala druhé kolo eaglem na jedničce. "To byl úžasný zážitek. I díky tomu se mi dařilo vytvářet si další pozice na birdie," citoval dvacetiletou hráčku server golfchannel.cz. Kolo si sice pokazila double bogey na tříparové patnáctce, ale díky celkovému skóre -2 je na děleném 30. místě. "Je úžasné, že Katka prošla. Fandím jí a doufám, že jí přijdou všichni fandit," řekla Spilková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články