Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Spilkové se v Indii tradičně daří, letos obsadila šesté místo

Golfistka Klára Spilková potvrdila, že na prestižním Indian Open podává rok co rok stabilně kvalitní výkony. Tentokrát skončila šestá, což je její druhý nejlepší výsledek v sezoně na okruhu Ladies European Tour (LET). Dvaadvacetiletá česká hráčka zakončila tříkolovou soutěž s bilancí sedm ran pod par. O pět úderů zaostala za vítěznou Francouzkou Camille Chevalierovovou, která vybojovala titul hned ve své premiérové sezoně na LET.

Klára Spilková
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Rodačka z Prahy, jež v dubnu opanovala turnaj v Maroku, začala v Indii výborně a po prvním kole byla se skóre -3 čtvrtá. V sobotu zahrála dvě rány pod par a klesla na sedmé místo.

V neděli zopakovala výkon -2 a polepšila si o jednu příčku. "Hrála jsem solidně. Ve druhém kole jsem bohužel na jamce číslo patnáct trefila sprinkler (zavlažovač, pozn. autora) u greenu, míč se odrazil 40 metrů do křoví a bylo z toho double bogey," uvedla Spilková. 

"Brala jsem to tak, že to ke golfu patří, a na další devítce jsem to znovu dohnala. I ve finále jsem hrála pěkně. Sice přišlo pár bogey, ale nakonec jsem se dočkala dvou birdie na závěr."

V Gurugramu je česká golfistka úspěšná často. V roce 2013 skončila jedenáctá a také v dalších dvou sezonách "finišovala" v elitní patnáctce. Až loni neprošla cutem, ale teď přidala další výborný výsledek.

Vedle vítězství v Maroku obsadila devátou příčku na říjnovém Lacoste Ladies Open de France. Šestým místem v Indii vydělala 9 639 eur (246 000 korun), celkově má po devíti turnajích 101 537 eur (2,6 milionu korun) a posunula se na osmé místo evropského pořadí. Více nikdy v jedné sezoně na odměnách nezískala. V minulém roce měla na kontě 27 146 eur.

Dobrou formu se pokusí uplatnit na přelomu listopadu a prosince, kdy bude bojovat v závěrečné třetí fázi kvalifikace o plnou kartu na elitním americkém okruhu LPGA. "Věřím, že právě tam jsem si schovala pár parádních patů," uzavřela Spilková, kterou nyní čeká návrat domů a poté cesta do Daytona Beach, kde 29. listopadu začne boj o americkou tour.

Golfový turnaj žen Hero Women's Indian Open série Ladies European Tour (par 72, dotace 375.000 eur):

1. Chevalierová (Fr.) 204 (68+69+67), 2. Thomsonová (Skot.) 205 (70+64+71), 3. Van Damová (Niz.) 208 (71+70+67), Cigandaová (Šp.) 208 (70+68+70), Kempová (Austr.) 208 (71+66+71), 6. m.j. Spilková (ČR) 209 (69+70+70).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články