Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spilkové se 1. kolo na Albatrossu nevyvedlo, nejlepší Češkou je Vlčková

Vysoký Újezd (Berounsko) - Amatérka Karolína Vlčková je nejlepší z českých golfistek po prvním kole turnaje okruhu LET Raiffeisenbank Prague Golf Masters na Albatrossu. Zahrála 73 ran, jednu nad par hřiště, a dělí se o 51. místo. Nejlepší česká profesionálka Klára Spilková je o dvě rány horší, patří jí dělené 82. místo a v sobotu bude bojovat o postup do závěrečného dějství. Ve vedení jsou Němka Elisabeth Esterlová a Italka Veronica Zorziová. Obě přinesly do klubovny výsledek 66, šest pod par hřiště, a mají náskok dvou ran před trojicí pronásledovatelek, mezi kterými je i Angličanka Melissa Reidová.

Karolína Vlčková
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Vlčková zvládla sedmnáct parů a jediné bogey udělala na jamce číslo osm. "Mohlo to být lepší, kdybych skórovala, ale nedala jsem bohužel žádné birdie a na posledních třech jamkách jsem asi moc tlačila na pilu," řekla Vlčková médiím.

Na tříparové šestnáctce byla Vlčková blízko hole-in-one, dosažení jamky jediným úderem, a novému vozu BMW, který by si jako cenu za eso mohla podle nových pravidel odvézt, i když je amatérka, ale těsně minula. "Nevadí, přijde další den. Hlavně ale doufám, že to bude lepší výsledek," řekla serveru exegolf.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. kola golfového turnaje

Spilková šla spolu s jedničkou finančního žebříčku Carly Boothovou ze Skotska, která zahrála par a je 34. Udělala dvě bogey, po zásahu vody jedno double bogey na osmnáctce a na plus tři za kolo se dostala po birdie na devítce. "Snažila jsem se, jak to šlo, ale bohužel to nešlo úplně tak, jak jsem si představovala. Ale dál to bude určitě lepší a určitě mi tam spadne více birdíků," doufala sedmnáctiletá Spilková. "Hodně foukalo, hlavně tu první devítku, ale potom už to bylo lepší. Přišla jsem si, jako kdybych byla ve Skotsku," řekla.

Na postupu do finálového nedělního kola je z Češek zatím jen Vlčková. Cut je momentálně na skóre plus jedna. Spilková se tak musí v sobotu zlepšit.

Dalších šest českých hráček má k hranici cutu ještě větší odstup než Spilková. Mimo dosah finále je i obhájkyně titulu Francouzka Jade Schaefferová, která zahrála +4.

Výsledky 1. kola Prague Golf Masters

1. Esterlová (Něm.) a Zorziová (It.) 66,

3. Reidová (Angl.), Chenová a Paceová (obě JAR) 68,

...51. Vlčková 73,

…83. Spilková a Sobotková 75,

…114. Proroková 78,

…119. Balcarová a Pavlíčková 80,

…121. Krásová 81,

…123. Luňáčková (všechny ČR) 83.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články