Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Spilková zaznamenala třetí nejlepší výsledek kariéry, v Rogersu byla devatenáctá

Klára Spilková zaznamenala svůj třetí nejlepší výsledek v kariéře na okruhu LPGA. Na turnaji v Rogersu skončila na děleném 19. místě. Šestadvacetiletá olympionička zakončila tříkolový Arkansas Championship s devíti ranami pod par. Z vítězství se radovala Japonka Nasa Hataokaová se skóre -16.

Klára Spilková
zdroj: Reuters autor: Adam Hagy

Spilková figurovala po dvou kolech na děleném devátém místě a útočila na svůj nejlepší výsledek na zámořském okruhu.

I v závěrečném kole se dostala pod par, ale tentokrát po třech birdie a dvou bogey jen o ránu. Soupeřky skórovaly více, proto v pořadí klesla.

"Nejlepší bylo první kolo, ve kterém mi padaly krásné paty a kdy jsem dala eagle na čtyřparu z devadesáti metrů," řekla v tiskové zprávě Spilková, která se na úvod dělila o 5. místo.

"Zbytek turnaje už byl poněkud nervóznější. Ve druhém kole jsem měla jedno double bogey, navíc zachráněné, ale zakončila jsem to opět eaglem. Ve finále bohužel paty padat přestaly, ale i tak jsem s výsledkem spokojená, protože jinak byla hra solidní," hodnotila Spilková, které dělala caddie po čase Monika Dvořáková. "Bylo to příjemné, mít ji zase na bagu," pochvalovala si hráčka.

Nejlepším výsledkem Spilkové na okruhu je dělené osmé místo z loňského ledna v Gainbridge. Letos v dubnu skončila na Havaji dvanáctá.

Výsledky:

1. Hataokaová (Jap.) 197 (65+65+67), 2. Leeová (Austr.) 198 (67+63+68), Či Un-i (Korea) 198 (63+68+67), 4. Sasová (Fil.) 199 (69+65+65), Kangová (USA) 199 (68+66+65), ...19. Spilková (ČR) 204 (65+69+70).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články