Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Spilková začala v Berouně dvěma ranami pod par. Jsem na sebe pyšná, pochvalovala si

Spokojená ve všech směrech. Klára Spilková zahrála v prvním kole turnaje Tipsport Czech Ladies Open dvě rány pod par a v nedohraném prvním kole je na děleném 24. místě společně s amatérkou Janou Melichovou. V čele se usadila favorizovaná Dánka Emily Pedersenová. Vedoucí žena letošního pořadí Ladies European Tour (LET) zapsala v Berouně skóre -9. Kvůli bouřce nedokončilo úvodní kolo 21 žen a budou ho dohrávat v sobotu ráno.

Je nám líto, video expirovalo.
Spilková překonává na domácí půdě nervozitu

Spilková hrála ve skupině s Pedersenovou a hned na první jamce, čtyřparové desítce, zabodovala díky birdie. Pak chybovala na čtrnáctce, ale první devítku zakončila dvěma birdie na šestnáctce a osmnáctce.

Zpět na par klesla poté, co na trojce poslala první ránu do autu a zahrála double bogey. Opět jí ale vyšel závěr, když skórovala na krátkém pětiparu na sedmičce a po skvělé přihrávce i na závěrečné jamce.

"Jsem na sebe pyšná. Výsledek minus dva je pro mě krásný a třeba to bude další den minus deset. Ať už to bude cokoli, je pro mě teď nejdůležitější mít tu zkušenost," řekla Spilková, která zpočátku bojovala s nervozitou.

Předloňská amatérská mistryně republiky ve hře na jamky Melichová se dostala na 70 ran díky čtyřem birdie a dvěma bogey.

Ve formě hrající Pedersenová předvedla osm birdie, pětiparovou patnáctku zvládla na tři údery a zaznamenala jen jedno bogey. Aktuálně má náskok dvou ran na dvě soupeřky. Jednou z nich je Belgičanka Manon De Roeyová, jež zahrála na sedmičce dokonce albatross poté, co do pětiparové jamky dostala míček už druhou ranou ze 144 metrů.

Z domácích hráček už první kolo dohrálo vedle Spilkové dalších sedm golfistek. Amatérky Sára Kousková, Patricie Macková hrály v paru. O překvapení se postarala Nela Halaburdová, která na svém domácím hřišti zahrála +1 a v sobotu ji čeká boj o cut.

Soutěž se hraje s dotací 200 000 eur (5,2 milionu korun) a po sobotním druhém kole projde do nedělního finále 60 profesionálek a všechny amatérky, jež se do této kvóty vejdou.

Golfový turnaj Tipsport Czech Ladies Open evropského okruhu Ladies European Tour v Berouně (par 72, dotace 200 000 eur) - po nedohraném 1. kole:

1. Pedersenová (Dán.) 63, 2. Frankishová (Angl.), Harmová (Něm.) a De Roeyová (Belg.) všechny 65, ...24. Spilková a am. Melichová obě 70, 53. am. Kousková, am. Macková, am. Melecká, am. Vítů všechny 72, 64. am. Halaburdová 73, 74. am. Frýdlová 74, 91. E. Koželuhová a Hinnerová obě 75, 102. am. T. Koželuhová, Vlašínová a Napoleaová všechny 76, 122. Váňová a Krásová (všechny ČR) obě 79.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články