Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Spilková vstoupí do LPGA v Austrálii, pak zamíří do USA. Držím se u země, tvrdí

Klára Spilková začne své působení v elitní sérii LPGA v Austrálii, kde v únoru odehraje dva turnaje. Po zastávce doma se pak přestěhuje do Spojených států, kde se poprvé představí v březnu. "Chtěla bych tam pár let být, žít a fakt to zkusit naplno. Chci dát Americe sto procent," řekla Spilková. "Cíle si ale dávám zatím nízké a držím se u země. Když nebudu hrát dobře, tak půjdu jinou cestou. Když budu hrát dobře, tak to bude skvělý. Chci být hlavně zdravá."

Sport
zdroj: ČT4

Po třech týdnech strávených doma s rodinou se v pondělí vydá na cesty. Poletí do Sarasoty, kde už má pronajatý byt a v teple bude trénovat. "Chci se dobře rozehrát a začít sezonu plná sil a uvolněně," plánovala. V Austrálii odehraje Vic Open od 7. února a od 14. února Australian Open.

Pak se ještě vrátí do Česka, definitivní stěhování do USA přijde v březnu. První turnaj na americké půdě odehraje od 21. do 24. března ve Phoenixu.

Je nám líto, video expirovalo.
Spilková si jako první Češka zahraje LPGA

Americká série změnila pravidla a Spilková by měla do začátku května uhrát solidní výsledky, aby postoupila do kategorie 13 a měla přístup na další turnaje. Sama zatím pravidla nestudovala.

"Řeším to, až když na to naběhnu. Potom mě překvapí spoustu věcí, ale dělám to trošku v běhu. Budu to letos dělat trošku na pankáče, ale těším se. Je to nové a nevím úplně, do čeho jdu," přiznala.

Doufá, že by mohla stihnout odehrát potřebných šest turnajů série Ladies European Tour, aby byla klasifikována. Třeba oba turnaje v Austrálii jsou součástí LET i LPGA. "A pak uvidím v průběhu sezony, jak se to bude vyvíjet. Záleží, jak to budu psychicky i fyzicky zvládat, kolik budu mít sil, protože turnajů bude spousta," uvedla.

Klára Spilková
zdroj: AP autor: Nam Y. Huh

Koncem minulého roku si dala na měsíc a půl úplné volno. "Opravdu jsem to potřebovala," konstatovala. Stejný model odpočinku mívá každou sezonu. "Táta mě to učil. Důležité je, aby mě svrběly ruce a říkala jsem si, že už je čas," vysvětlila Spilková.

Ladies European Tour se hrála i v Asii či Austrálii, takže na cestování je zvyklá. Většinou se ale vracela domů, kdežto nyní bude zůstávat s přítelem v USA. "Prostě to bude nová zkušenost, ale moc se těším, protože vlastně od třinácti jsem pořád někde cestovala a byla pryč. Zase to nebude takový rozdíl, budu se sem vracet a spousta lidí bude jezdit za mnou."

Spilková jako první Češka získala kartu na LPGA loni v kvalifikaci, v které obsadila čtvrté místo. Zajistila si tzv. kategorii 14, má zajištěný určitý počet turnajů a k udržení se mezi elitou musí v letošním finančním žebříčku skončit do stého místa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články