Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Spilková skončila v oblíbeném Maroku osmá díky skvělému závěru

Agadir - Klára Spilková obsadila díky nejlepšímu závěrečnému kolu ze všech golfistek osmé místo na European Tour v Maroku a dosáhla druhého nejlepšího výsledku v kariéře. Osmnáctiletá Češka dnes obešla hřiště v Agadiru se skóre -5, což se povedlo už jen čtyřem soupeřkám. O jednu pozici tak zůstala za svým maximem, kterým před dvěma lety rovněž v Maroku vstoupila mezi elitu.

Sport
zdroj: ČT4

"Hned po skončení jsem byla ráda, že jsem tenhle výsledek zahrála, ale pak to vyprchalo. Mám dobrý pocit, ale neříkám, že jsem super super nadšená. Doufám, že to takhle půjde dál," řekla Spilková, která předvedla od čtvrtka tři vyrovnaná kola 72, 70 a 71 ran. Po sobotě byla v paru a dělila se o 17. příčku. Ve finále par pokořila o pět ran, čtyři birdie zahrála na druhé devítce a dosáhla nejlepšího výsledku v zahraničí.

"Hrála jsem opravdu dobře a čím víc se blížil konec, tím jsem hrála líp. Zahrála jsem krásných pět birdie. Marocký turnaj mám opravdu moc ráda, hřiště se mi moc líbí," řekla Spilková.

K dokonalé radosti jí chyběl turnajový vavřín. "To by byl super pocit a třešinka na dortu, ale ještě kousek k tomu chybělo," řekla golfistka. Sebevědomá hráčka myslí na triumf v turnaji a třeba i první místo ve finančním žebříčku. "Je to můj dlouhodobý cíl, ale kdy to přijde, to nevím. Na pilu netlačím," řekla.

Sport
zdroj: ČT4

Loni až na poslední chvíli udržela kartu pro letošní rok. Ve finančním žebříčku skončila devadesátá. "Letos chci mít víc klidu a být výše," přála si Spilková a doplnila: "Chci hrát turnaje jako loni, užívat si to a být šťastná a spokojená." V Agadiru se Spilkové daří nejvíce. Předloni tam při své premiéře na okruhu LET skončila sedmá, což je dosud její nejlepší výsledek.

Letos byla jen o místo horší. "Proč se mi tady daří? Cítím se tady dobře. Sedí mi tu úplně všechno, sluníčko, hřiště, jídlo, jsou tady dobrý lidi a výsledkem je, že mi to tady jde," řekla Spilková. V Agadiru se Spilková mohla spolehnout na každou součást své hry. Před sezonou pracovala v hale na švihu a měla přesné rány do greenu. "Neudělala jsem nic špatně, šlo to bez hrubé chyby. Podržela mě i krátká hra a ve finále patování. Ze všeho trochu fungovalo výborně, z čehož mám radost," řekla.

Par talentovaná Češka v profesionální kariéře pokořila o pět ran a dosáhla nejlepšího výsledku v zahraničí. V profesionální kariéře se dostala celkově pod par pošesté, lepší byla jen na Albatrossu při Prague Golf Masters v roce 2011. Tam tehdy skončila se skóre -7, ale obsadila deváté místo.

Vítězství v Agadiru vybojovala nová hráčka na okruhu LET, sedmnáctiletá Thajka Ariya Jutanugarnová, která po čtyřech kolech zůstala na 14 úderech pod par.

Z Maroka míří Spilková domů, kde si dá tři až čtyři dny volna. Doufala, že pak už bude moci trénovat venku. "Snad už i u nás konečně přijde jaro a sluníčko," řekla hráčka, ale věděla, že Česko v neděli znovu pokryl sníh. Znovu v akci na turnaji LET se Spilková objeví za necelý měsíc a půl v tureckém Beleku. "Předtím pojedu ještě trénovat do Anglie," plánovala. V Maroku vydělala 6 971 eur, po dvou turnajích má na kontě celkem 9 734 eur a ve finančním žebříčku LET je na 42. místě.

Golfový turnaj Lalla Meryem Cup, součást série Ladies European Tour (LET), v Agadiru v Maroku (dotace 325.000 eur, par 71):

1. Jutanugarnová (Thaj.) 270 (69+67+67+67), 2. Allenová (USA) 273 (70+68+67+68) a Hullová (Angl.) 273 (68+70+64+71), 4. Burnettová (USA) 274 (70+70+65+69), 5. Parmlidová (Švéd.) 276 (73+66+69+68), 6. Skarpnordová (Nor.) 278 (66+76+70+66) a Kempová (Austr.) 278 (72+68+69+69), 8. mj. Spilková (ČR) 279 (72+70+71+66).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články