Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Spilková skončila na PGA Championship sedmdesátá, vyhrála Kangová

Chicago - Golfistka Klára Spilková obsadila dělené sedmdesáté místo na majoru Woman's PGA Championship v Chicagu. Na závěrečné kolo potřebovala 73 ran a celkově skončila se skóre +10.

Klára Spilková na olympijském golfovém hřišti
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Z prvního titulu na majoru se radovala domácí Američanka Danielle Kangová. I díky čtyřem birdie v řadě ve finálovém kole se dostala dohromady třináct ran po par a zvítězila o ránu před loňskou vítězkou Brooke Hendersonovou z Kanady.

Spilková hrála KPMG Women's PGA Championship stejně jako loni na pozvánku titulárního partnera turnaje a poprvé prošla cutem. Po dvou kolech dokonce byla na děleném 15. místě, ale pokažené třetí kolo ji připravilo o lepší výsledek.

Je nám líto, video expirovalo.
Ženské PGA Championship vyhrála domácí Danielle Kangová

"Nehrála jsem špatně, ale na majoru není prostor na chyby. Pořád se zachraňujete a hřiště vás zkouší všemi způsoby. Poznala jsem, že rozdíl mezi mnou a soupeřkami není v technice, ale v hlavě. Vím, že budu muset ještě víc zapracovat na psychice," uvedla Spilková, současná jednička evropského žebříčku.

"Byla to skvělá zkušenost. Snažila jsem se a bojovala, ale nebylo to snadné," hodnotila Spilková, která nastoupila do velkého turnaje po více než dvouměsíční přestávce v kalendáři Ladies European Tour (LET), kde v dubnu vyhrála turnaj v Maroku.

Na hřišti Olympia Fields pro ni bylo novum hrát ve dvou. Na LET se totiž chodí vždy po třech. "Tady jsme ale šly ve třetím kole po dvou a bylo to na mě hrozně rychlé. Nic takového jsem nezažila, nebyl čas se zastavit. Kvůli tomu jsem pospíchala a dělala zbytečné chyby," řekla dvaadvacetiletá Spilková.

Vyrovnávala se rovněž s rychlostí greenů na americkém majoru. "Oproti top českým greenům byly o nějakých pět stop rychlejší a ve srovnání s Ladies European Tour to bylo asi o tři stopy výš. Když jsem na amerických greenech trénovala poprvé, byla jsem docela vyjukaná," přiznala česká golfistka.

Po PGA Championship má díky výhře na turnaji LET jistý i start i na obou evropských majorech - srpnovém Women's British Open a zářijovém Evian Championship. Snažila se dostat i na US Open, ale neprošla kvalifikací.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články