Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spilková se vrací do USA. Jdu dobrou cestou, hlásí před restartem LPGA

Téměř čtyři měsíce strávené v Česku stačily. Klára Spilková se vydala zpět za Atlantský oceán a ve Spojených státech se chystá koncem července na restart série LPGA. Nejlepší česká profesionální golfistka se po pauze vynucené koronavirem pokusí navázat na výkony z počátku roku. "Těším se," přiznává.

Klára Spilková
zdroj: AP autor: Nam Y. Huh

LPGA stojí od půlky února a prvním plánovaným turnajem je nová akce nazvaná Drive On Championship v Toledu bez publika 31. července ve státě Ohio.

"Jsem zvědavá, jak to bude s cestováním, protože to nikdo moc neví. A moc se netěším na testování na covid, ale budeme to muset zvládnout, abychom mohly hrát. Testovat by nás měli před každým turnajem, což bude skoro každý týden," řekla Spilková.

Vynucené volno brala pozitivně. "Sezony máme dlouhé a náročné a já přece jen hraju profesionálně už deset let," řekla pětadvacetiletá golfistka.

Z USA se vrátila 15. března, od té doby se připravovala kondičně a golf hrála od dubnového otevření hřišť. "Chodila jsem hodně hrát s kamarády a golfem se jenom bavila. Byl to fajn pocit, který jsem se pak snažila přenést i do tréninku," řekla Spilková, kterou od června nově trénuje Gregg Lavoie, Američan žijící v Praze.

"Myslím, že jdu dobrou cestou. Odpočinula jsem si a cítím se dobře. Moc se na to těším," řekla Spilková.

Po příletu do Spojených států, kde má zázemí v Sarasotě na Floridě, bude v karanténě-nekaranténě, jak řekla. "Což v praxi znamená, že si musíme držet odstup od lidí, ale můžu trénovat. Nemusím být čtrnáct dnů zavřená doma."

Klára Spilková
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yoza Glenn

Na turnajích může hráčku doprovázet jen caddie. Po turnaji v Ohiu by měla hrát skoro každý týden až do prosince. "Chtějí, abychom uhrály aspoň půlku sezony," doplnila.

Druhou sezonu na LPGA začala Spilková výborně. Vítězka turnaje na evropském okruhu LET z marockého Rabatu z roku 2017 se koncem ledna zaskvěla osmým místem v Boca Raton a ve finančním žebříčku roku je na 26. místě.

Zdroj
ČTK, Czech Team

Hlavní zprávy

Nejčtenější články