Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spilková před obhajobou titulu v Rabatu: Golf hrát umím, snad se to povede

Nejlepší česká golfistka Klára Spilková se po roce od prvního triumfu na Ladies European Tour (LET) vrací na místo činu. Třiadvacetiletá profesionálka se pokusí v marockém Rabatu na Lalla Meryem Cupu navázat na loňský průlomový titul. "Nikdy jsem to nezažila, těším se moc, jsem zvědavá, jaké to bude. Doufám, že se to zase povede," uvedla Spilková před turnajem, díky kterému proměnila svoji sedmou sezonu v nejvyšší evropské sérii v nejúspěšnější. V celoročním hodnocení skončila čtvrtá.

Sport
zdroj: ČT4

Prořídlý kalendář LET nedovoluje hráčkám dostat se do optimálního herního tempa, takže každý turnaj je vlastně novým začátkem. "Rozehrajete se na jednom turnaji, následuje přestávka a pak se na dalším zase vracíte do tempa," popsala Spilková. Bude to tak i v případě marocké akce na hřišti Royal Golf Dar Es Salam.

Jarní pauzu si Spilková zpestřila tréninkem i odpočinkem v Thajsku, kam vzala i svého trenéra Lukáše Martince. "Prošli jsme si celou mou hru," řekla hráčka, která má jistou kartu na LET i příští rok. "Můžu se nervovat v dobrém slova smyslu."

Je nám líto, video expirovalo.
Spilková by ráda obhájila vítězství v Maroku

Podle svých slov jsou rezervy pořád. Nyní se zaměřuje na uvolnění. "Nejen v těle, ale i hlavě. Golf hrát umím, teď se do toho snažím přidávat psychologickou a duchovní stránku," dodala Spilková.

Do Rabatu cestovala s klidem, který jí přinesly úvodní letošní výsledky. V únoru skončila dvanáctá v Canbeře a týden před odletem do Maroka desátá na turnaji druhé evropské tour LET Access Series ve Francii, kam letos opět zamířila s cílem rozehrát se.

"Finálové kolo ve Francii bylo kvůli silnému větru zrušeno. Podmínky nepanovaly dobré. Hrály jsme ve vichru hodně dlouho, než kolem nás začaly na fairwaye padat stromy. Na dvanácté jamce slyším za sebou divný zvuk a už to bylo. Pak zasáhli rozhodčí a vyhlásili předčasný konec," popsala Spilková. Vedle ní by se v Rabatu z Češek měla představit ještě Šideri Váňová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články