Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Spilková postoupila na PGA Championship do finálových kol

Chicago - Klára Spilková úspěšně prošla cutem a na majoru PGA Championship v Chicagu postoupila do finálových kol. Na hřišti Olympia Fields zahrála jednička evropského žebříčku ve druhém kole tři rány pod par a celkově se dělí o patnácté místo se skóre -3.

Klára Spilková
zdroj: Reuters

"První úkol, projít cutem, jsem si splnila a teď mě čekají další dva dny plné golfu," těšila se Spilková, ztrácející jen dvě rány na elitní desítku.

Zatímco první kolo začala kvůli nervozitě bogey, do druhého už nastoupila sebevědoměji. "Celý den jsem hrála na jistotu. Byla jsem trpělivá a čekala na birdie. Nakonec se to vyplatilo a na posledních dvou jamkách jsem birdie skutečně zahrála," uvedla Spilková, která v turnaji zatím výborně patuje - první den měla jen 27 patů a druhý den 28.

O 15. místo se stejně jako Spilková dělí například Nelly Kordová, dcera bývalého tenisty Petra Kordy, která reprezentuje USA. Její starší sestra Jessica zahrála par a je na děleném 41. místě. Loni česká profesionálka při premiéře na americkém majoru neprošla cutem. Tentokrát ale dvaadvacetiletá vítězka dubnového turnaje LET v Rabatu zahrála v druhém kole pět birdie a dvě bogey a od vedoucí dvojice ji dělí čtyři údery.

V čele jsou Američanka Danielle Kangová a Korejka Kim Si-jong. Cutem na PGA Championship neprošla například světová dvojka Ariya Jutanugarnová z Thajska. Golfistky k postupu potřebovaly skóre maximálně +2.

Je nám líto, video expirovalo.
Spilkové zatím v Chicagu patří 15. místo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články