Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Spilková odstartovala v Austrálii výborně, po prvním kole je šestá

Úvod roku zatím golfistce Kláře Spilkové vychází skvěle. Nyní je v Austrálii, kde se po prvním kole turnaje Vic Open okruhu LPGA dělí o šesté místo. Na úvod soutěže zahrála šest ran pod par a ztrácí dva údery na vedoucí dvojici.

Sport
zdroj: ČT4

Pětadvacetiletá Spilková v Barwon Heads navazuje na lednový turnaj v americkém Boca Raton, kde skončila na děleném osmém místě a jako první česká golfistka se na prestižním okruhu LPGA dostala do elitní desítky.

Turnaj Vic Open je společnou akcí LPGA a mužské European Tour a hraje se na dvou hřištích. Spilková absolvovala první den lehčí Creek, nechybovala a na šesti jamkách zapsala birdie.

Na šestém místě je i s legendární Angličankou Laurou Daviesovou, vítězkou 87 profesionálních turnajů, která se vrací po půlroční pauze.

Před rokem Spilková v Barwon Heads neprošla cutem, ale letos turnaj rozehrála výborně. Druhý den bude hrát hřiště Beach a poté golfistky do 60. místa postoupí do víkendových kol. Po třetím kole přijde druhý cut a finále turnaje si zahraje 35 nejlepších žen a stejný počet mužů.

V čele jsou vítězka z Boca Raton Švédka Madelene Sagströmová a Korejka Kang He-či. Obě zahrály 65 ran. Turnaj European Tour nejlépe rozehrál Španěl Alejandro Caňizares, který potřeboval na hřiště Creek 63 ran (-9).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články