Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Spilková hraje výtečně. Sezona bude dobrá, věří golfistka

Klára Spilková se zlepšuje. O víkendu dokázala tuzemská golfistka vybojovat dělené osmé místo na turnaji v Boca Raton, čímž zaznamenala největší český úspěch na okruhu LPGA. V závěru turnaje musela napnout všechny síly, aby svou pozici udržela.

Klára Spilková
zdroj: ČTK/AP

Do turnaje Gainbridge at Boca Rio vstupovala s touhou projít cutem. "Kdyby mi někdo před turnajem řekl, že budu v desítce, přikývla bych, že je to možné. Cítila jsem se dobře a věřila jsem si," uvedla Spilková. Po čtyřech kolech měla skóre devět ran pod par. "Jsem vděčná za všechny čtyři dny a cítím, že to bude dobrá sezona," dodala.

Na Floridě se spoléhala na hru železy a pochvalovala si hřiště. "Bylo fajn, že po deštích zůstalo měkké a dalo se útočit na jamky, navíc až na výjimky moc nefoukal vítr," řekla. V závěrečném kole měla jen 25 patů a blýskla se chip-inem na tříparové trojce.

Na poslední jamce sice zahrála bogey a přišla o šesté místo, ale ukázala i bravurní záchranu nelehké situace. Po drajvu do vody a trestné ráně se ocitla třetím úderem v bunkeru, odkud si ale ideálně přihrála na proměněný jeden pat.

Je nám líto, video expirovalo.
V Boca Raton kralovala Sagströmová, Spilková byla v desítce

Ukázala také pevné nervy. Do finále nastupovala z osmého místa a šla ve dvojici s Brooke Hendersonovou, kterou doprovázely stovky kanadských fanoušků. Přesto světovou osmičku přehrála o dvě rány a pozici udržela. "Bylo to nejtěžší kolo a náročné na soustředění," podotkla.

Spilkovou v turnaji provázel v roli zastupujícího caddie přítel Sean Davidson. "V prvním kole jsme si na sebe trochu zvykali, ale od druhého kola už přesně věděl, co a jak. Je výborný golfista a umí číst paty. Navíc zná přesně můj golf, protože spolu hrajeme často," řekla Spilková, ale dodala, že pozice stálého caddieho Willa St. Ongeho ohrožena není. "Sean má svou práci, která ho baví. A procenta přítele coby caddieho z výhry? Asi ho pozvu někam na dovolenou," prohlásila s úsměvem pražská rodačka.

Z dvoumilionové dotace získala pětadvacetiletá hráčka 45 tisíc dolarů (přes milion korun). Za jeden turnaj tak vydělala více než za čtrnáct startů v minulé sezoně. Nyní se na pět dnů vrátí do Sarasoty, kde se bude připravovat před odletem na dva únorové turnaje do Austrálie - Handa Vic Open a Australian Open.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články