Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Spilková chce vyhrát turnaj, bude i na Prague Masters

Praha - Golfistka Klára Spilková chce ve své druhé sezoně mezi profesionálkami vyhrát turnaj série Ladies European Tour (LET). Podařit by se jí to mohlo třeba na Prague Golf Masters, na kterém potvrdila účast. "Na sezonu se cítím dobře připravena a věřím, že se mi podaří získat i první vítězství. Musím," vyhlásila Spilková svůj cíl. Triumf na Prague Golf Masters by ji potěšil. "Vyhrát doma je to nejlepší," řekla Spilková. Druhý ročníku turnaje na hřišti Albatross se odehraje 22. až 24. června.

Klára Spilková
zdroj: ČT24

O jejím startu na domácí půdě se dlouho spekulovalo. "Před měsícem jsem studovala a měla dobré znánky ve škole a nezajímala se o to, kde budu hrát," uvedla k tomu sedmnáctiletá hráčka. Tváří českého turnaje, na němž skončila minule devátá, stejně jako loni nebude.

Členka pražské Dukly má v sezoně v plánu 16 turnajů, o dva více než loni. "Hlavním cílem Klárky je udržet se na túře až do maturity a vylepšit postavení na finančním žebříčku," řekl její otec Petr Spilka, který se stal nově hlavním manažerem své dcery místo Alana Babického.

První turnaj už má Spilková za sebou, v Číně obsadila začátkem března dělené 42. místo. Nyní míří do Maroka, kde loni zahájila své působení v seriálu sedmým místem, které bylo nakonec jejím nejlepším výsledkem v sezoně. Vezme tam caddieho Slováka Michala Englera, který nosil šest let hole Slovence Zuzaně Kamasové.

Z programu Spilková vyřadila turnaj v Nizozemsku, protože se jí tam moc nelíbilo. Naopak přidala turnaj v Anglii a ráda by se kvalifikovala na British Open. "Vyhecuju se, abych tam mohla hrát, to opravdu moc chci." Sezona Spilkové by měla stát kolem tří milionů korun. "Loni byl plán dva miliony, nakonec to vyšlo na necelé tři miliony," řekl Spilka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články