Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Spilková bojuje na Albatrossu o vítězství

Vysoký Újezd – Čtyři rány ztrácí Klára Spilková na turnaji Prague Golf Masters na vedoucí francouzskou golfistku Jade Schäfferovou a před posledním kolem zůstává ve hře o svůj premiérový titul na okruhu Ladies European Tour. Na hřišti Albatross dnes předvedla i díky obrovské podpoře diváků znovu výkon na hranici svých možností a zůstává na děleném druhém místě průběžného pořadí společně s Caroline Massonovou z Německa.

Klára Spilková
zdroj: ČT24

Páteční skvělý výkon Spilkové přilákal do Vysokého Újezdu nedaleko západního okraje hlavního města nebývale hodně příznivců. O podporu měly tak postaráno i další domácí hráčky, které hrály už dopoledne. Nakonec ale byl jejich boj o finálovou účast marný. V teplém odpoledním počasí se pak soustředila veškerá divácká pozornost na flight Spilkové, v němž také dnes šla slavná Angličanka Laura Daviesová a Linda Wessbergová ze Švédska.

Jen chvíli se zdálo, že mladá Češka nezvládne tlak, na který se nedá připravit. Na druhé jamce zaznamenala bogey, zatímco obě soupeřky se pustily do hřiště mimořádně odhodlaně. Jenže birdie na pětce a šestce Spilkovou uklidnily a po třináctce byla dokonce už na skóre - 7. Ovšem následné bogey a pary znamenaly výsledek 70, díky čemuž se udržela v elitní pětici, která je schopna hrát v neděli o vítězství.

Z dalších Češek se finálovému kolu nejvíce přiblížily další juniorky Barbora Baková a Marie Luňáčková a mohou proto s klidnou hlavou v neděli dopoledne odcestovat na světové finále juniorské soutěže Faldo Series, která začne za účasti pěti českých golfistů v pondělí ráno v Severním Irsku. Výkon podobný pátečnímu (75) předvedla i Klára Vlčková, ale také ona byla hranici cutu daleko.

Další Češky, které měly vysokou ztrátu z úvodního kola, už bojovaly pouze o důstojný výsledek a většinou předvedly lepší výkon než v pátek, přesto se propadly až na dno výsledkové listiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Klára Spilková zůstává ve hře o titul
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články