Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Spieth vede Masters i po třetím dnu, stíhá ho Kaufman

Augusta - Golfista Jordan Spieth je i po třetím kole Masters ve vedení a má naději jako čtvrtý hráč v historii v Augustě obhájit titul. V náročných větrných podmínkách má dvaadvacetiletý Američan skóre -3 a jednu ránu náskok. Přímý přenos závěrečného dne startuje na webu ČT sport ve 20:00.

Jordan Spieth
zdroj: ČTK/AP

Nejbližším pronásledovatelem Spiethe je překvapivě nováček na prvním majoru sezony Smylie Kaufman z USA. O dvě rány zpět je rovněž nečekaně Bernhard Langer, osmapadesátiletý Němec, který vyhrál Masters před 23 lety. První hráč světa Jason Day je v paru na pátém místě a pokusí se ve finále smazat ztrátu tří ran.

Světová dvojka Spieth je dohromady s loňským rokem na Masters v čele už sedm kol. Pokud se oblékne do zeleného saka pro vítěze, obhájí titul jako před ním jeho slavní krajané Tiger Woods a Jack Nicklaus a Angličan Nick Faldo.

Spieth mohl mít před závěrečným dnem i větší náskok než jen ránu. Dlouho se výborně "pral" s nárazovým větrem a těžkým hřištěm. Dvě jamky před koncem vedl o čtyři rány, ale pak přišlo bogey a kolo uzavřel na osmnáctce s double bogey. "Nebylo to v závěru zábavné. Nebude snadné na to zapomenout, ale doufám, že se z toho vyspím a na finále budu v pohodě, protože nás čeká další náročný den. Musím hlavně lépe patovat," řekl Spieth, který ve třetím kole zahrál 73 ran.

Je nám líto, video expirovalo.
Na čele golfového Masters zůstává i po třetím dni Spieth

Třetí kolo slibovalo skvělou podívanou. Spieth šel společně s Rorym McIlroyem, ale severoirský soupeř neodkázal skórovat. Zapsal jen tři bogey a jedno double bogey, klesl z druhého na 11. místo a na Američana ztrácí pět ran. "Spieth si může v neděli sako jen prohrát. Stále ale máme šanci, a pokud dobře začnu, tak nikdy nevíte...," řekl McIlroy.

Langer vyhrál oba své tituly na Masters dříve, než se Spieth narodil. V případě titulu by se stal nejstarším vítězem na majoru; tím je dosud Američan Julius Boros, který získal trofej na PGA Championship jako osmačtyřicetiletý. "Už jsem to říkal, jednou vyhraje major padesátník a já si věřím, že na to mám," řekl Langer.

Obtížné podmínky na Masters dokumentuje fakt, že jen čtyři hráči jsou po třech kolech pod hranicí paru. Sílu větru pocítil třeba Billy Horschel. Američan si na třináctce dobře přihrál a měl patovat do birdie, ale vítr mu míč sfoukl do vody a měl bogey.

Masters, golfový turnaj kategorie major v Augustě - po 3. kole:

1. Spieth 213 (66+74+73), 2. Kaufman (oba USA) 214 (73+72+69), 3. Langer (Něm.) 215 (72+73+70) a Macujama (Jap.) 215 (71+72+72), 5. Day (Austr.) 216 (72+73+71), D. Johnson (USA) 216 (73+71+72) a Willett (Angl.) 216 (70+74+72). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články