Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Španělský golfista Rahm ovládl Dubaj i celou European Tour

Golfista Jon Rahm vyhrál v Dubaji závěrečný turnaj sezony European Tour a díky tomu se stal prvním španělským vítězem celé série po 28 letech. Rahm rozhodl o triumfu ziskem birdie na poslední jamce.

Jon Rahm
zdroj: Reuters autor: Lee Smith

Pětadvacetiletý Rahm vstupoval do finálového turnaje nazvaného World Tour Championship z třetího místa v pořadí sezony, které vedl Rakušan Bernd Wiesberger.

Tomu se ale nedařilo, o první místo přišel a Rahm se přetahoval o triumf v turnaji i v sezoně s Angličanem Tommy Fleetwoodem.

Během čtvrtého kola si Rahm vypracoval v čele velký náskok šesti ran, o který se ale po chybách připravil a Fleetwood se na něj výbornou hrou dotáhl.

Na poslední pětiparovou jamku vstupoval Španěl se stejným skóre -18 jako Angličan, ale skvělou ranou z písku si připravil pat do birdie, který proměnil a mohl se radovat.

"Nemůžu tomu uvěřit. Je to neskutečné. Kolikrát se vám stane, že dáte birdie, vyhrajete turnaj i celou sérii?" radoval se Rahm, který se stane poprvé i světovou trojkou. "To jsem ani nevěděl. Je za tím hodně práce."

Domů navíc Rahm odjíždí o pět milionů dolarů bohatší. Tři miliony vydělal za titul v turnaji a další dva mu připadnou za výhru v pořadí v Race to Dubaj.

Hodnocení elitního evropského okruhu Rahm vyhrál jako teprve druhý Španěl. V minulosti pořadí šestkrát ovládl legendární Severiano Ballesteros, naposledy uspěl v roce 1991.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články