Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Souboj úžasných ovládl Rahm a těsně zdolal jedničku Johnsona

Španělský golfista Jon Rahm vybojoval po strhujícím závěru turnaje BMW Championship pátý triumf na PGA Tour. V rozstřelu na hřišti v Olympia Fields na předměstí Chicaga porazil na první přidané jamce světovou jedničku Dustina Johnsona z USA. Za vítězství Rahm inkasoval 1,7 milionu dolarů a posunul se na druhé místo v průběžném pořadí lukrativního FedEx Cupu právě za Johnsona.

Jon Rahm
zdroj: ČTK/PA autor: Kenny Smith

Americký hráč zvítězil před týdnem v Nortonu a dostal se do čela světového žebříčku. Na BMW Championship mu vyšel skvěle finiš, když na poslední jamce zahrál dvanáctimetrovým patem birdie a vynutil si play-off s Rahmem. Jenže Rahm se v rozstřelu blýskl na stejné jamce patem z 20 metrů a díky birdie oslavil druhé vítězství v sezoně po červencovém triumfu na Memorialu.

"Upřímně, doufal jsem, že to bude slušný pat do paru, který mě udrží v play-off. Ale šel tam opravdu hezky. Těžko se tomu dá uvěřit," uvedl Rahm ke svému kousku, jímž zastínil předchozí perfektní Johnsonův pat. "Musel jsem se u svého patu smát, protože nevěříte, že by se vám něco takového mohlo povést. Zahrál jsem neuvěřitelný pat a Jon pak předvedl ještě šílenější," prohlásil Johnson.

Po druhém dílu play-off FedEx Cupu vede o téměř 400 bodů před Rahmem. Seriál vyvrcholí tento týden v Atlantě za účasti třicítky nejlepších. Chybět bude někdejší světová jednička a dvojnásobný vítěz FedEx Cupu Američan Tiger Woods, jenž skončil na BMW Championship na 51. místě a na finálový turnaj se nekvalifikoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články