Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Simpson pokořil rekord hřiště a ovládl turnaj v Hilton Head

Druhý turnaj golfové PGA Tour po koronavirové pauze vyhrál v Hilton Head Američan Webb Simpson. RBC Heritage ovládl s rekordním skóre -22 a sedmé trofeje z okruhu v kariéře se otec pěti dětí dočkal symbolicky v Den otců. Ve stejný sváteční den před sedmi lety opanoval i major US Open.

Webb Simpson
zdroj: AP autor: Gerry Broome

"Tehdy cestou na tiskovou konferenci jsem volal svému tátovi. Jen se smál, jak byl šťastný. Dnes mi jeho smích chybí," řekl čtyřiatřicetiletý Simpson.

Na Den matek zase v roce 2018 vyhrál Players Championship. "Tehdy to bylo zvláštní a emotivní, protože krátce předtím mi táta umřel," vzpomínal.

Na turnaji RBC Heritage, který v posledním kole takřka na tři hodiny přerušila bouřka, se Simpson dělil po sobotě o vedení se třemi soupeři.

Nakonec porazil o jednu ránu Mexičana Abrahama Ancera a s výsledkem -22 pokořil o dva údery rekord turnaje Briana Gaye z roku 2009.

Je nám líto, video expirovalo.
Turnaj v Hilton Head patřil Simpsonovi

"Byl to bláznivý a hodně dlouhý den," řekl Simpson, jenž předvedl birdie na třech z posledních čtyř jamek.

Poslední kolo obešel s výsledkem -7 a v této sezoně získal druhý titul po únorovém Phoenix Open. Ve světovém žebříčku si polepšil z devátého místa na páté.

Turnaj v Jižní Karolíně se obvykle koná v dubnu týden po Masters, ale kvůli pandemii koronaviru byl přeložen.

PGA Tour po nucené pauze bude pokračovat v tomto týdnu turnajem Travelers Championship v Cromwellu, kam ještě diváci nebudou mít přístup.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články