Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Scottie Scheffler napodobil svým vítězstvím v Cromwellu Tigera Woodse

První hráč světa Scottie Scheffler vybojoval na turnaji v Cromwellu už šestý letošní titul na okruhu PGA Tour. V rozstřelu na první dodatečné jamce porazil Korejce Toma Kima. Šest trofejí v jednom ročníku získal naposledy Tiger Woods v roce 2009.

Je nám líto, video expirovalo.
Scottie Scheffler nenašel přemožitele ani v Cromwellu

Oba hráči měli po čtyřech kolech shodně 258 úderů, 22 pod par. Před dohrávkou na 18. jamce museli Scheffler, Kim a další Američan Akshay Bhatia několik minut čekat, než policie zneškodní šestici demonstrantů protestujících proti ničení klimatu, kteří posprejovali green.

Kim po skončení turnaje připustil, že mu přerušení pomohlo setřást tlak. "Trochu to ubralo tomu poslednímu puttu na důležitosti. Protože posledních 17 a půl jamky myslíte jen na golf a najednou se něco stane a vaše myšlenky se úplně rozutečou, jako by se už ani nehrálo. Chvíli jsem byl jako ve snu," řekl Kim.

Scheffler po pauze nevyužil šanci na vítězný putt, zahrál v paru a Kim si díky birdie vynutil rozstřel. Na dodatečné jamce si ale lépe vedl první hráč světového žebříčku a triumfoval letos už na čtvrtém turnaji pro omezený počet hráčů, který se hraje bez cutu o prémie z mimořádné dotace 20 milionů dolarů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články