Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Scheffler k olympijskému zlatu přidal i vítězství ve FedEx Cupu

Po olympijských hrách slaví další velké vítězství. Americký golfista Scottie Scheffler korunoval svou skvělou sezonu triumfem v závěrečném turnaji PGA Tour v Atlantě i konečném hodnocení FedEx Cupu. 

Scottie Scheffler
zdroj: Reuters

"Je to nádherný pocit konečně držet tuhle trofej. Poslední dvě sezony jsem byl hráčem roku a nezískal ji," připomněl Scheffler. V obou případech vstupoval do play-off FedEx Cupu jako jednička, ale roli favorita nepotvrdil. V neděli v East Lake Golf Clubu už vyhrál se skóre -30, o čtyři rány před krajanem Collinem Morikawou.

Zároveň Scheffler ovládl sedmý podnik okruhu PGA v jedné sezoně, což naposledy dokázal v roce 2007 někdejší král světového golfu Tiger Woods. Jako šampion odjel Scheffler i z Masters nebo Players Championship. Celkově v životní sezoně vydělal více než 62 milionů dolarů (1,4 miliardy korun).

Sezonu měl neskutečnou nejen s ohledem na golf. V květnu se mu narodil první syn, nedlouho poté se ocitl v policejní cele. Během turnaje PGA Championship v Louisville ho zatkli policisté kvůli nerespektování jejich pokynů při tragické dopravní nehodě. Všechna obvinění byla později stažena. "Pokud dokážete popsat slovy, co prožívám, tak začněte. Protože já to neumím," prohlásil. "Vše, co se snažím na hřišti dělat, je odpálit dobrou ránu. A letos jsem byl schopen jich udělat docela hodně," pochvaloval si.

Schefflerovy výkony ocenili i soupeři. "Jestliže se ohlédneme za rokem 2024, tak je určitě jedním z nejlepších individuálních, co kdy nějaký hráč za hodně dlouhou dobu dokázal," řekl Rory McIlroy. Právě tento golfista ze Severního Irska ho před dvěma lety o triumf ve FedEx Cupu připravil v posledním kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články