Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Scheffler je novým šampionem i novou světovou jedničkou ve hře na jamky

Světový šampionát ve hře na jamky v Austinu opanoval americký golfista Scottie Scheffler a stal se novou světovou jedničkou. V čele žebříčku vystřídal Španěla Jona Rahma.

Je nám líto, video expirovalo.
Američan Scheffler je šampionem ve hře na jamky

V nedělním finále Scheffler porazil krajana Kevina Kisnera. Pětadvacetiletý rodák z New Jersey si připsal třetí triumf na PGA Tour za uplynulých sedm týdnů a poskočil v žebříčku z pátého na první místo. Světovou jedničkou je poprvé v kariéře.

"Vážně nevím, co říct. Mám prostě radost. Byl to náročný a dlouhý týden. Snažil jsem se šetřit síly, ale abych byl upřímný, jsem pěkně vyřízený," uvedl Scheffler, který za vítězství získal prémii 2,1 milionu dolarů.

V neděli nejprve vyřadil v semifinále bývalou světovou jedničku Dustina Johnsona a poté si poradil i s dalším krajanem Kisnerem, vítězem šampionátu z roku 2019. Scheffler si vynahradil loňskou finálovou porážku s jiným Američanem Billym Horschelem a stal se nejmladším vítězem v historii turnaje.

"Byl to splněný sen hrát doma před vlastními fanoušky, tam, kde jsem chodil do školy. Mám na tohle hřiště příjemné vzpomínky, chodil jsem se na ten turnaj dívat. Mám radost, že ho můžu hrát, o to větší, že jsem vyhrál," řekl Scheffler, který žije odmala v Texasu.

Stal se šestým nejmladším hráčem v čele světového žebříčku. Dosavadní jednička Rahm prohrál v Austinu v osmifinále s Američanem Brooksem Koepkou.

Výsledky golfového světového šampionátu ve hře na jamky v Austinu

Finále: Scheffler - Kisner (oba USA) 4/3.

O 3. místo: D. Johnson (USA) - Conners (Kan.) 3/1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články