Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
V Repre

S kyčlí bojuji celý život. Teď už to nešlo, vysvětluje Spilková svou pauzu

Klára Davidson Spilková je dlouholetou členkou české golfové špičky. Letošní sezonu, během níž se podívala na své třetí olympijské hry, ale poznamenaly narůstající problémy s pravou kyčlí. Nejen o nich česká hráčka mluvila v rozhovoru pro ČT sport.

Klára Davidson Spilková
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Katie Goodale

Má za sebou již třetí olympijské hry. Letošní sezonu jí ale zkomplikovaly problémy s pravou kyčlí, které poznamenaly i vystoupení v Paříži. Klára Davidson Spilková se nakonec rozhodla sezonu předčasně ukončit a soustředit se na následující rok. "Byla úplně jiná než předešlé sezony," přiznala Davidson Spilková.

"Poslední roky byly hodně intenzivní, hrála jsem hodně turnajů. Léto bylo velice náročné," vypočítává. "S kyčlí bojuju celý život, někdy je to lepší a někdy horší. Vzhledem k intenzitě posledních let, stresu a cestování se to v létě zhoršilo a už jsem to nezvládala ani fyzicky, ani psychicky. Rozhodla jsem se dát pauzu," popsala.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Klára Davidson Spilková o svém zranění i dalších plánech

V Paříži kromě olympijských kol absolvovala celou řadu pokusů o regeneraci. "Není jednoduché hrát s takovým problémem. Opravdu to zaměstnává nejen vaše tělo, ale i hlavu," přiznává, že olympijské hry odehrála s velkými potížemi. Olympiádu si však i tak užila. "Na každé jamce byly špalíry diváků. Mělo to úžasnou atmosféru," vysvětluje.

"Užívám si, že po patnácti letech nemusím nic plánovat. Rehabilituju, dělám regenerace, ale měla jsem i spoustu sponzorských a charitativních akcí," směje se. Jedna ji čeká už nyní v úterý. Davidson Spilková se zúčastní benefiční akce Spolku Alsa, který se snaží pomáhat pacientům s amyotrofickou laterální sklerózou.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články