Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rose ovládl turnaj nejlepších golfistů světa

Belek – Justin Rose se raduje z vítězství z exhibičního turnaje World Golf Final, ve kterém se střetlo osm nejlepších golfistů světa. Ve finále premiérového ročníku porazil Leeho Westwooda o jednu ránu a z tureckého Beleku si odvezl šek na jeden a půl milionu dolarů. 

Justin Rose
zdroj: Getty Images

Pátý hráč světového žebříčku Rose zahrál ve finále 66 ran, tedy pět pod par hřiště. Na spoluhráče z vítězného týmu Ryder Cupu Westwooda vytvořil tlak díky birdie hned na první jamce a těsné vedení potvrdil na sedmnáctce patem ze šesti metrů.

Rose už ve skupinách předvedl nejlepší výkon ze všech (62) a v semifinále vyřadil bývalou dlouholetou jedničku Tigera Woodse z USA. "Neprohrát ani jednou ve skupině a vyhrát oba duely v play-off je skvělé. Hraju momentálně stabilně a skvělé je, že na mě nepadají žádní kostlivci a nedělám jako jindy hloupé chyby," řekl Rose.

Prémie půldruhého milionu je suverénně nejvyšší, kterou Rose během 14 let mezi profesionály získal. Dosud nejvíce vydělal 560 tisíc dolarů za loňský triumf na BMW Championship. Poražený finalista a čtvrtý golfista žebříčku Westwood bral v Turecku milion dolarů. "Rozdíl mezi námi byl na greenech," zhodnotil Westwood. V Beleku hrál také lídr žebříčku Rory McIlroy, severoirský favorit však prohrál ve skupině všechny tři zápasy a do semifinále neprošel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články