Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Reed zvýšil na Masters náskok, McIlroy však cítí šanci k zápisu do historie

Za pomoci dvou eaglů ve 3. kole zvýšil Američan Patrick Reed náskok v čele Masters v Augustě na tři rány a v dnešním finále bude chtít docílit prvního majoru. V zádech má nicméně silné soupeře. Závěrečné kolo půjde Reed s průběžně druhým Rorym McIlroyem ze Severního Irska, který by v případě triumfu jako šestý hráč historie zkompletoval sbírku titulů na čtyřech majorech. 

Je nám líto, video expirovalo.
Masters 2018

Teoreticky může na zisk prvního majoru pomýšlet Rickie Fowler z USA, i když na třetím místě už ztrácí na Reeda pět ran. Čtvrtý je Španěl Jon Rahm, pátý Švéd Henrik Stenson a trojice na šestém místě v čele s dvojnásobným majitelem zeleného saka za triumf na Masters Bubbou Watsonem už musí stahovat osm ran.

V sobotním kole hráči využívali příznivých podmínek k útočení, greeny byly mimo jiné i díky dešti přívětivější. I proto výborně patující Reed zapsal na třináctce a patnáctce eagle, zahrál obě pětiparové jamky na tři rány a celkem je na skóre -14.

"Beru to jako každý jiný turnaj, jakékoli jiné běžné kolo," řekl Reed, vítěz pěti turnajů na PGA Tour, který je poprvé před finále v čele majoru. "Půjdu hrát, jak nejlépe umím. To znamená, dostat míč na green a nechat pracovat patovací hůl."

McIlroy, Fowler i Rahm zahráli nejlepší třetí kolo za 65 a všichni mají šanci Reeda donutit chybovat a případně předstihnout. Něco o tom ví McIlroy, jenž před sedmi lety vstupoval do finále Masters s náskokem čtyř ran, přesto neuspěl.

"Není jednoduché v Augustě turnaj dorazit a všichni cítíme, že ještě máme šanci. Patrick vede, na něm leží tlak, že to musí vyhrát," uvedl McIlroy a ke své hře dodal: "Všechny aspekty jsou výborné."

Reed a McIlroy můžou navázat na svůj nezapomenutelný souboj z Ryder Cupu. V roce 2016 sázeli jedno birdie za druhým a hodně se povzbuzovali. "Do rydercupové nálady jsem se dostal už v sobotu," usmál se Reed.

Do bojů o titul naopak nezasáhne bývalý první hráč světa Tiger Woods, který sice zahrál třetí den své nejlepší kolo v turnaji, došel v paru, ale celkově se skóre +4 zaostává za Reedem o 18 ran. "Mám pocit, že drajvuji nejlépe v tomto roce, ale nedokážu toho využít. A když chybuji, tak do špatných pozic," konstatoval Woods.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články