Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rány dosud odpalovala pouze do simulátoru. Nyní už se však Spilková těší na hřiště

Po téměř měsíci se Klára Spilková znovu chystá na golfové hřiště. V předchozích týdnech nejlepší česká golfistka posledních let mohla trénovat jen prostřednictvím simulátoru. Na současné situaci oceňuje alespoň to, že může nezvykle mnoho času strávit v Česku.

Klára Spilková
zdroj: ČTK/AP autor: Nam Y.Huh

"Ve čtvrtek se chystám na driving range a v pátek bych si ráda šla konečně zahrát na hřiště," plánovala pětadvacetiletá golfistka. Dosud měla možnost vzít hole do ruky a švihat jen do plátna na simulátoru.

Vynucenou golfovou přestávku kvůli světové pandemii koronaviru bere jako příležitost si odpočinout a připravit se na další období. "Většinou teď doma hodně vařím, medituji, tvořím a chodím do přírody," uvedla pro Golfové noviny.

Zároveň si sama užívá pobytu v Česku, kde jindy tráví jen omezený čas. "Tolik času jako teď jsem od mých patnácti let v Česku na jaře snad ještě nestrávila. Je to fakt nádhera," napsala účastnice olympijských her v Riu de Janeiro, která má šanci se zúčastnit i turnaje pod pěti kruhy za rok v Tokiu.

Spilková začala tuto sezonu za oceánem skvělým děleným osmým místem v Boca Raton, čímž dosáhla největšího českého úspěchu na okruhu LPGA. Otázkou je, kdy se znovu turnaje rozběhnou.

První nezrušený je od 19. června v Arkansasu, ale jistý není. Golfový rok se letos určitě protáhne, třeba major US Women's Open by se měl hrát v Houstonu až od 10. do 13. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články