Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

První ročník golfového seriálu LIV vyhrál Johnson a získal téměř půl miliardy

První ročník nového seriálu LIV Golf už zná vítěze. Tím se s předstihem stal Dustin Johnson z USA. Za triumf získal prémii 18 milionů dolarů (zhruba 455 milionů korun). Na jeho vítězství už nemůže nic změnit ani závěrečný turnaj, který proběhne tento týden v Saúdské Arábii.

Dustin Johnson
zdroj: ČTK/AP autor: Jeff Chiu

Osmatřicetiletý Johnson se na úvodních šesti turnajích série umístil pětkrát v první desítce a v Bostonu se radoval z výhry. V bodovacím systému seriálu LIV Golf nasbíral 121 bodů, o 42 víc než aktuálně druhý Branden Grace, a už nemůže být předstižen.

O druhé a třetí místo, za která jsou vypsány prémie osm a čtyři miliony dolarů, je stále ve hře několik golfistů. Za Gracem, který má na kontě 79 bodů, následuje Patrick Reed s 76 body, čtvrtý je zatím Cameron Smith (56). Šanci na závěrečném turnaji v Džiddě mají i další, za vítězství se v seriálu uděluje 40 bodů, za druhé místo je o deset méně.

LIV Golf poté uzavře premiérovou sezonu, která vzbudila v golfovém světě velké pozdvižení a rozkol s tradiční PGA Tour, na konci října týmovou soutěží na hřišti Trump National Doral Golf Club v Miami. Dvanáctka týmů se utká o prémii 50 milionů dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články