Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

První kolo British Open bavilo: McIlroy by si nejradši nafackoval, Grillo zahrál hole in one

Zkáza favoritů, tak se dá popsat první kolo golfového British Open. Zmar favoritů nejlépe dokumentovalo skóre +8 domácího Roryho McIlroye, Tiger Woods byl jen o ránu lepší. A tak po prvním kole vede americký golfista J.B. Holmes. Na severoirském hřišti Royal Portrush zahrál pět ran pod par.

Rory McIlroy hledá míček po bídném odpalu na British Open
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Morrison

Golfisté se museli v úvodním kole vyrovnat s proměnlivým počasím, ale mnozí to nedokázali. Z favoritů si vedl nejlépe Brooks Koepka, první hráč světového žebříčku, který si v poslední době vozí na majory výtečnou formu. Na Holmese ztrácí dvě rány.

Hned v prvním dnu naopak pohřbil naděje na zisk vytouženého Klaretového džbánu domácí favorit McIlroy. Po katastrofálním začátku zahrál osm ran nad par a bude mít starosti, aby vůbec prošel cutem do víkendových kol.

Je nám líto, video expirovalo.
Favoritům se na British Open zatím nedaří, vede Holmes

Severoirský golfista začal čtyřnásobným bogey na čtyřparové první jamce a zkázu pak dokonal na posledních třech. "Nejradši bych si nafackoval. Udělal jsem pár stupidních chyb. Na začátku jsem byl nervózní a špatně odpálil. Uprostřed jsem se trochu zlepšil a snažil se probojovat zpátky do hry, ale pak jsem stejně špatně skončil," zhodnotil svůj výkon třicetiletý držitel čtyř majorů.

Loňský vítěz The Open Francesco Molinari z Itálie zahrál tři rány nad par. Argentinec Emiliano Grillo sice na 13. jamku potřeboval jediný úder, čímž se postaral o první "eso" na turnaji po třech letech, jenže kolo zakončil s bilancí +2.

British Open, golfový turnaj kategorie major v Portrushi (par 71, dotace 10,75 milionu dolarů) - 1. kolo:

1. Holmes (USA) 66, 2. Lowry (Ir.) 67, 3. Aphibarnrat (Thaj.), García, Rahm (oba Šp.), Koepka, Finau, Simpson (všichni USA), Hatton, Fleetwood, Westwood (všichni Angl.), Fox (N. Zél.), Frittelli (JAR), MacIntyre (Skot.) a Norén (Švéd.) všichni 68.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články