Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

První den na jedničku. Woods opět vede, v Atlantě mu dělá společnost Fowler

Úvodní kola mu vychází. Tedy na posledních dvou turnajích PGA, kde bývalý první golfista světa Tiger Woods vždy po startu vyletěl až na nejvyšší příčku. V Atlantě zahrál první den Tour Championship, finále sezony pro třicítku nejlepších hráčů play-off FedEx Cupu, pět ran pod par. Stejný výsledek ve čtvrtek zapsal i jeho krajan Rickie Fowler.

Tiger Woods
zdroj: REUTERS autor: John David Mercer

Woods začal den bogey, ale byla to jeho jediná chyba. Ve zbytku kola přidal čtyři birdie a na pětiparové osmnáctce dal eagle, který si připravil skvělou druhou ranou. "Jakmile míč vystoupal, tak jsem věděl, že je to dobrá rána," řekl.

S Fowlerem vedou o ránu před dalším Američanem Garym Woodlandem a čerstvým prvním hráčem světa Justinem Rosem z Anglie.

Čtrnáctinásobný vítěz majoru Woods se letos úspěšně vrátil do špičky po několika operacích zad a s každým dalším turnajem se očekává, že po pěti letech znovu získá titul. "Na začátku sezony jsem doufal, že se do téhle pozice dostanu. A dokázal jsem to a jen by to vylepšilo už tak skvělý rok," usmál se Woods.

Je nám líto, video expirovalo.
Woods je znovu ve vedení, v Atlantě spolu s Fowlerem

Po prvním kole vedl už před čtrnácti dny v Newtown Square, kde dvaačtyřicetiletý vítěz devětasedmdesáti turnajů PGA nakonec obsadil šesté místo.

Woodsův útok na titul trochu zastiňuje souboj o triumf ve FedEx Cupu a prémii deset milionů dolarů. Teoretickou šanci má i Woods stejně jako všichni finalisté, ale aktuálně je virtuálně v čele Rose. Před turnajem vedl Američan Bryson DeChambeau, ale první kolo mu nevyšlo a figuroval až na děleném 21. místě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články