Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Před finálovým kolem Masters vede Westwood před Mickelsonem

Augusta (USA) - Před posledním kolem golfového turnaje Masters je v čele s náskokem jednoho úderu anglický hráč Lee Westwood před Američanem Philem Mickelsonem, na děleném třetím místě ztrácí Tiger Woods na čelo čtyři rány stejně jako Korejec Čche Kjong-ču. Woods hrající svůj první turnaj po pětiměsíční pauze znovu nezklamal. Hrál v intenci svých výsledků ze čtvrtka a pátku, ale to mu stačilo pouze na to, aby ze zadních pozic pozoroval souboj o čelo. Ztráta čtyř úderů mu však přesto stále ještě dává reálnou šanci zaútočit na zisk pátého zeleného saka, do něhož se tradičně oblékne vítěz Masters, prvního ze čtyř majorů v sezoně.

Třetí kolo, které bývá nazýváno ve světě profesionálního golfu "dnem pravdy", bylo dlouho pouze ve znamení dalšího nástupu Westwooda. Ten si brzy vypracoval bezchybnou hrou dostatečný náskok, o který pak ale během několika desítek minut na chvíli přišel. Důvodem bylo jednak jeho první zaváhání na 12. jamce, ale především skvělý nástup Mickelsona. Oblíbenec domácích fanoušků totiž zahrál na jamkách 13 a 14 dvakrát eagle a na patnáctce skončil při dalším podobném útoku třicet centimetrů od jamky. Získal tím pět ran k dobru a rázem se ocitl v čele průběžného pořadí, které ale chybou na sedmnáctce nakonec neudržel a do vedení se vrátil Westwood.

Nic to nezměnilo na tom, že do nedělního finále vyjde jako průběžně druhý v poslední dvojici s aktuálním lídrem, který na rozdíl od Mickelsona či Woodse ještě neokusil radost z vítězství v Augustě. "Jsem na své výkony tady pyšný. Nezahrál jsem prakticky žádnou slabou ránu. Docela se divím, jak jsem tu klidný. Žiju si svůj malý svět ve vlastní bublině," uvedl vedoucí Westwood. Během třetího kola také dobře věděl, jak na tom je jeho největší soupeř Mickelson. "Nemusíte se dívat na tabuli. Slyšel jsem pokřik diváků, když jsem byl na jedenáctce, takže musel dát eagle někde za dvanáctkou. Ale takové jsou major turnaje. Je hrozně těžké je vyhrát, protože skvělí hráči zde dělají skvělé věci," uvědomuje si Angličan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články