Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Poultera bude chtít na Czech Masters potrápit i sedmnáct českých golfistů

Osmý ročník turnaje D+D Real Czech Masters má největší hvězdu v Ianu Poulterovi. Slavný Angličan se účastní podniku nejvyšší evropské série, který se poprvé pod hlavičkou DP World Tour uskuteční od čtvrtka do neděle tradičně v Golf Resortu Albatross ve Vysokém Újezdu na Berounsku. Hrát tu bude i sedmnáct českých hráčů, kteří se budou snažit využít hlavně znalosti hřiště. Turnaj můžete od čtvrtka sledovat v přímých přenosech na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Poulter chce vyhrát Czech Masters

"Mám velkou radost, že mezi nás zavítal hráč takového golfového formátu jako Ian Poulter. Hráč, který vyhrál několik turnajů na evropské tour, na PGA. Hráč, který má neskutečné výsledky v rámci Ryder Cupu. Je to opravdu hvězda, která mnohé přivedla ke golfu," řekl promotér Petr Dědek na dnešní tiskové konferenci.

"Nikdy jsem v České republice nebyl. Stydím se, že mi trvalo tak dlouho, než jsem konečně přijel. Jsem super nadšený, že jsem tady. Golf je globálním sportem, rychle roste i v této zemi. Je fantastické, že tady na turnaji bude hrát hodně mladých Čechů. Doufám, že se jim bude dařit," uvedl šestačtyřicetiletý Poulter.

Dalšími hvězdami Czech Masters jsou dvojnásobný vítěz turnaje Belgičan Thomas Pieters nebo Slovák Rory Sabbatini, rodák z jihoafrického Durbanu, který loni získal stříbrnou medaili na olympijských hrách v Tokiu. Triumf z minulého roku bude obhajovat Američan Johannes Veerman.

Filip Mrůzek loni skončil dvanáctý a vylepšil české maximum na European Tour. "Mělo to úplně všechno. Zahrál jsem si na nádherném domácím hřišti se skvělými hráči, měl jsem krásné momenty na greenu. Všechno mi na hřišti sedlo. Doufám, že se bude dařit i letos," prohlásil Mrůzek.

Vedle něj se na Albatrossu představí dalších 11 českých profesionálů a pět amatérů, mezi nimiž je také teprve dvanáctiletý Louis Klein. Czech Masters má dotaci 1,75 milionu eur (asi 43 milionů korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články