Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Po dvou kolech majoru PGA Championship vede veterán Mickelson

Měsíc před 51. narozeninami může Phil Mickelson získat pošesté titul z golfových majorů. Na Kiawah Island vede americký veterán po dvou kolech PGA Championship, o průběžnou první příčku se dělí s Jihoafričanem Louisem Oosthuizenem. Oba mají po dvou kolech pět ran pod par.

Phil Mickelson
zdroj: ČTK/AP autor: David J. Phillip

Padesátiletý Mickelson je nejstarším hráčem, který je v čele majoru po Fredu Couplesovi, jenž si podobné chvíle užíval během Masters v roce 2012, kdy mu bylo dvaapadesát let. Pokud Mickelson o víkendu odrazí útok mladších soupeřů, může překonat rekord Juliuse Borose. Tomu bylo coby dosud nejstaršímu vítězi majoru 48, když vyhrál PGA Championship v roce 1968.

"Je to vážně zábavné. Zahrát takový putt na poslední jamce, zakončit takhle kolo a užívat si takovou podporu, to je něco výjimečného," řekl Mickelson. Poslední z pěti trofejí na majorech získal v roce 2013 (na British Open). "Musím zůstat trpělivý. Do víkendu půjdu s nadějí," dodal golfista s přezdívkou Lefty, jenž nefiguruje v první stovce světového žebříčku.

Za dvojicí lídrů drží třetí místo šampion turnaje z let 2018 a 2019 Brooks Koepka navzdory tomu, že v březnu podstoupil operaci kolena. O další ránu zpět se drží trojice hráčů včetně vítěze dubnového Masters Hidekiho Macujamy z Japonska.

Větrné počasí a nejdelší hřiště v historii majorů Ocean Course v Jižní Karolíně naopak pohřbilo naděje jiných favoritů. Cutem neprošli světová jednička Dustin Johnson ani dvojka Justin Thomas. Johnson se do finále nedostal ani na Masters, přesto udrží pozici na světovém trůnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články