Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

PGA Championship vyhrál v rozehrávce Němec Kaymer

Kohler (USA) - Vítězem posledního golfového majoru sezony se stal v americkém Kohleru pětadvacetiletý německý hráč Martin Kaymer, jenž v tříjamkové rozehrávce předčil o šest let staršího domácího Bubbu Watsona. Na turnaji pokračoval výsledkový propad světové jedničky Tigera Woodse: obsadil dělené 28. místo, které mu nezajistilo přímou nominaci do amerického výběru pro nadcházející Ryder Cup. Nicméně o účast definitivně nepřišel, protože může stále dostat divokou kartu. Přes mohutný závěr a nejlepší výkon dne (67 ran) se neprosadil jeho věčný pronásledovatel Phill Mickelson, jenž skončil na děleném 18. místě.

V nebývale dramatickém závěru měl na dosah výhru nejdříve Dustin Johnson, kterému stačilo na 18. jamce zahrát par. Nakonec sice došel s výsledkem -11 stejně jako dvojice pro play-off, jenže si musel po diskuzi s rozhodčím připsat trestnou ránu a bylo po nadějích.

Televizní kamery totiž odhalily, že si šestadvacetiletý Američan při ráně z pískové překážky nepovoleně založil hůl za míč a místo prodlouženého boje s Kraymerem a Watsonem se musel smířit s tím, že obsadil dělenou třetí příčku. Jeden z posledních z neuvěřitelného množství 967 bunkerů na hřišti si tak vybral daň v podobě ztráty nadějí na výhru na jednom ze čtyř nejvýznamnějších turnajů sezony.

Johnson svůj prohřešek proti pravidlům vysvětlil tím, že nepoznal, že se jeho míček ocitl v bunkru. "Ani na okamžik mě nenapadlo, že jsem v písku. Myslel jsem, že je to hlína, kterou udupali diváci," řekl šokovaný Johnson v televizním rozhovoru.

Martin Kaymer:

"Majory jsou nejdůležitější turnaje, které hrajeme. Nemohl jsem vyhrát nic většího."

Z prvního triumfu na majoru v kariéře se nakonec radoval Kaymer, jenž se stejně jako Watson připravoval po dokončení svého čtvrtého kola na rozehrávku v tréninkovém prostoru. O trestu pro Johnsona se dozvěděli oba hráči shodně až u televizní obrazovky. Následný rozstřel začal lépe domácí golfista, jenž na úvodní jamce zaznamenal birdie. Jenže na závěrečné třetí jamce poslal míč do vodní překážky a mladý Němec potvrdil předpovědi o hvězdné budoucnosti. Životní triumf mu vynesl 1,35 milionu dolarů a ve světovém žebříčku posun o osm pozic až na páté místo.

Na turnaji pokračoval výsledkový propad světové jedničky Tigera Woodse: obsadil dělené 28. místo, které mu nezajistilo přímou nominaci do amerického výběru pro nadcházející Ryder Cup. Nicméně o účast definitivně nepřišel, protože může stále dostat divokou kartu od kapitána Coreyho Pavina. "Snad mě Corey nominuje. Myslím, že jsem hrál lépe než minulý týden a má hra se začíná ubírat správným směrem," uvedl Woods, jenž zaostal za nejlepším duem o devět ran. Přes mohutný závěr a nejlepší výkon dne (67 ran) se neprosadil jeho věčný pronásledovatel Phill Mickelson, jenž skončil na děleném 12. místě a zůstal světovou dvojkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články