Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

PGA Championship nejlépe rozehrál Walker, následují Kaymer a Stenson

Baltusrol (USA) – Poslední golfový major sezony PGA Championship načal nejlépe domácí Jimmy Walker, který úvodní kolo obešel za 65 ran (–5). Favorité turnaje ale o moc nezaostávají. Martin Kaymer zahrál za 66 ran, vítěz The Open Henrik Stenson je zpět o dvě rány, ještě o jednu více ztrácí obhájce titulu a současná světová jednička Jason Day. Naopak příliš se nedaří Rorymu McIlroyovi a Dustinu Johnsonovi. Průběh závěrečného majoru sezony podle předpovědí mohou narušit bouřky.

Jimmy Walker
zdroj: ČTK/AP autor: Seth Wenig

Svůj výsledek si hodně pochvaloval obhájce Day, který na hřiště v Baltusrol dorazil pouhých 24 hodin před startem turnaje. "Jsem nadšený, jak se mi to dnes povedlo. Zahrál jsem množství skvělých ran. Příliš se mi v posledních týdnech nedařilo, takže to je určitě pozitivní změna," říkal Day.

Australan ale není jediným, komu se zatím na turnaji daří. Trojice hráčů totiž ztrácí na vedoucího Walker jedinou ránu – jde o Emiliana Grilla, Rosse Fishera a Martina Kaymera, který PGA Championship vyhrál v roce 2010. Naopak Rory McIlroy zatím zaostává za očekáváním (+4), ještě hůře je na tom Dustin Johnson (+7). V tomto kontextu může být spokojený Jordan Spieth, který po úvodním kole držel par.

Walker z posledních osmi turnajů čtyřikrát neprošel cutem včetně US Open a The Open. "Prostě jsem neskóroval, abych mohl stoupat výsledkovou listinou. Rád bych měl lepší rok a ještě je pořád čas něco ukázat," řekl Walker.

Skvělé kolo nepředvedl ani Američan Phil Mickelson. Vítěz PGA Championship z roku 2005 právě na hřišti Baltusrol měl po jedenácti jamkách čtyři rány nad par, ale do konce kola dal tři birdie a polepšil si na 71 ran a dělené 55. místo. Stejně na tom je letošní vítěz Masters Angličan Danny Willett. 

Golfový turnaj kategorie major PGA Championship v americkém Springfieldu (par 70, dotace 10 milionů dolarů) - po 1. kole:

1. Walker (USA) 65, 2. Grillo (Arg.), Fisher (Angl.) a Kaymer (Něm.) všichni 66, 5. Stenson (Švéd.), Sullivan (Angl.), Hahn a English (oba USA) všichni 67.

Zdroj
ČT sport, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články