Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Olazábalovi gratuloval i král, ale jako kapitán Evropy končí

Londýn - José María Olazábal nepovede za dva roky jako kapitán golfisty Evropy za obhajobou titulu ve slavném Ryder Cupu. Španěl dovedl tým starého kontinentu v neděli k senzačnímu obratu a výhře nad USA na hřišti v Medinah 14,5:13,5 a dnes v Londýně řekl, že v roce 2014 šéfem nebude.

Kapitáni Davis Love III. a José Maria Olazábal
zdroj: Getty Images

"Můžu vás ujistit, že už to dělat nebudu," řekl Olazábal po příletu evropského týmu s pohárem do Londýna na otázku, jestli povede Evropany i ve skotském Gleneagles v roce 2014. "Je to hodně práce a stresu, když jste kapitánem Ryder Cupu."

Podle Olazábala je hodně kandidátů, kteří mají šanci převzít jeho roli. Mezi ně patří například jeho letošní asistenti Paul McGinley, Darren Clarke a Thomas Björn, ale i současní hráči jako Lee Westwood a Padraig Harrington. "Já už to nebudu a šanci jich má hodně. Nebylo by fér jmenovat jenom jednoho," řekl Olazábal.

Tým Evropy pro Ryder Cup 2012
zdroj: Getty Images

Evropa letos ovládla Ryder Cup po nevídaném obratu. Olazábalova dvanáctka hráčů prohrávala s domácím výběrem USA po dvou dnech již 6:10, ale ovládla pod vedením Iana Poultera nedělní dvouhry a zvítězila o bod 14,5:13,5.

"Nervy z toho má člověk nadranc, ale to patří k Ryder Cupu, který je jinak nádherný. Adrenalin v něm vyletí do oblak," řekl Olazábal. "Nevím, jestli se nám povedl zázrak, ale něco neobyčejného určitě ano."

Mezi gratulanty k vítězství patřili jeho krajané. Mezi prvními byl tenista Rafael Nadal a Olazábalovi volal také španělský král. "Měl neuvěřitelnou radost stejně jako já, což bylo nádherné, a tahle gratulace patřila k těm nejhezčím," řekl Olazábal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články