Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nastoupím na Masters, oznámil velký návrat hvězdný golfista Woods

Hvězdný golfista Tiger Woods oznámil, že tento týden nastoupí na Masters. Na prestižním turnaji v Augustě se tak pětinásobný šampion představí poprvé po loňské autonehodě, při níž málem přišel o nohu. Přenosy z Masters odvysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Woods chystá návrat na Masters v Augustě

"Momentálně mám pocit, že budu hrát," řekl Woods na ostře sledované tiskové konferenci. Definitivní rozhodnutí o startu potvrdí bývalý první hráč světa ve středu, kdy ještě absolvuje trénink na devíti jamkách.

Turnaj začne ve čtvrtek a Woods by měl úvodní den startovat v 16:34 SELČ ve skupině s Jihoafričanem Louisem Oosthuizenem a Joaquínem Niemannem z Chile.

Woods měl jasnou odpověď i na otázku, jestli věří, že má šanci vyhrát. "Mám," řekl krátce, ale výstižně golfista, který získal první zelené sako před 25 lety a poslední v roce 2019.

Celkově vítěz patnácti majorů chyběl na okruhu PGA Tour od listopadu 2020, kdy se hrálo kvůli koronaviru odložené Masters. V únoru loňského roku pak jeho kariéru málem ukončila vážná havárie. "Byl to těžký rok, těžký..., ale jsem tady," konstatoval šestačtyřicetiletý Američan, který musel po autonehodě v Los Angeles na řadu složitých operací.

Loni v prosinci si zahrál se synem Charliem na rodinné exhibici v Orlandu. Na hřišti sice lehce kulhal, ale hrál solidně. O jeho návratu na Masters se pak delší dobu spekulovalo. Už koncem března si v Augustě zatrénoval. Od pondělí se na hřišti připravuje a jeho hru sleduje dav nadšených fanoušků.

"Nemám pochyby fyzicky o golfu, míč trefuju v pohodě, ale nejobtížnější je chůze. Obejít 72 jamek (čtyři kola) je dlouhá cesta. Je to těžká výzva," řekl Woods.

Pokud do hry nastoupí, bude to jeho čtyřiadvacáté Masters. Dvanáctkrát skončil v nejlepší pětkce. "Je skvělé, že jsem zpátky," usmíval se Woods, od března člen Síně slávy. "Jsem soutěživý typ, a pokud budu schopen držet krok s nejlepšími, tak to budu dělat," doplnil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články