Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na Zbraslavi vede Nojaová, Kousková první den turnaje LET Access pokazila

Golfový turnaj žen Amundi Czech Ladies Challenge evropského okruhu LET Access Series v Praze na Zbraslavi rozjela nejlépe Chiara Nojaová. Šestnáctiletá Němka v prvním kole zahrála 65 ran. Na děleném druhém místě jsou české amatérky Dominika Burdová s Karolínou Starou, které zaostaly o šest úderů. Domácí obhájkyně loňského vítězství a čerstvá profesionálka Sára Kousková potřebovala 76 ran a je až na dělené 26. pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Turnaj LET Access v Praze vede Nojaová, Češky Burdová se Starou jsou druhé

Nojaová, Burdová a Stará se jako jediné tři hráčky na startu dostaly pod par. Normu zbraslavského hřiště splnily Angličanky Gemma Clewsová s Emily Slaterovou, další golfistky včetně 33 Češek zahrály více než 72 ran.

"Skvěle jsem patovala. To byl klíč. Zbraslavské hřiště je známé tím, že je potřeba trefovat správná místa na greenu, to se mi dnes dařilo," uvedla Stará.

Kousková, která na Zbraslavi debutuje mezi profesionálkami, v úvodu se svou hrou trochu bojovala.

"Ve druhé devítce jsem byla potrestaná za dvě špatné rány do greenu, nicméně mě těší zabojování na konci. Takhle budu chtít bojovat i zítra. Vše je ještě otevřené," řekla Kousková.

V sobotním druhém kole budou účastnice turnaje hrát v obráceném pořadí. V nedělním finálovém kole se rozhodne o rozdělení prize money ve výši 37 500 eur (asi 927 tisíc korun). Vítězka si odnese 6000 eur (148 tisíc korun).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články