Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Na úvod Masters zářili bývalí šampioni, vede Fred Couples

Augusta (USA) - Bývalí vítězové vesměs dominovali prvnímu kolu 74. ročníku golfového Masters v americké Augustě. V čele je jednapadesátiletý Fred Couples, vítěz z roku 1992, s výsledkem šest ran pod par. Tiger Woods ve svém prvním startu po pětiměsíční pauze předvedl atraktivní výkon, zahrál 67 ran včetně dvou eagle, a figuruje tak na děleném sedmém místě, zatímco největší konkurent Phil Mickelson je mezi pěti hráči dělící se o druhou příčku.

Woodsovy odpaly vůbec nenesly stopy psychického boje, který musí svádět po aféře s nevěrou. Na Masters dokonce předvedl lepší úvodní kolo než při všech čtyřech předchozích triumfech. Diváci jej podporovali pokřiky a nad hřištěm se nejednou zjevilo letadlo vlečící rozličné vzkazy. "Závislý na sexu? Ano, skvělé. Já také!" zněl jeden z těch vtipnějších.

Z ráno startujících hráčů se vedlo nejvíce veteránům a bývalým vítězům - dvaapadesátiletý Němec Bernhard Langer, jenž zde kraloval v letech 1985 a 1993, dlouho figuroval v čele leaderboardu, jenže druhá devítka už mu tolik nevyšla a propadl se na 22. místo.

O to více se vytáhnul šedesátiletý Tom Watson, který loni bojoval až do play-off na British Open. Vítěz z let 1977 a 1981 využil ideálního počasí v době své hry a zakončil s výsledkem pět pod par, který mu pomohl k druhému místu. "Měl jsem štěstí na počasí, vycházelo mi takřka vše," prohlásil nadšený šedesátník po svém 119. kole, které v Augustě již odehrál.

Skvělý výkon předváděl i Couples, který zelené sako oblékl před 18 lety. Na známém hřišti přes zhoršené počasí v druhé polovině dne sbíral jedno birdie za druhým a po prvním kole se probil až na 66 ran a je v čele. "Vyhrát v padesáti letech by byla fantazie. Ale je přede mnou ještě hodně golfu, abych na to vůbec mohl myslet," uvědomuje si Couples, jehož v minulých letech trápily bolesti zad, proto hraje v měkkých botách bez ponožek.

Mezi elitou je také další veterán dvaapadesátiletý Sandy Lyle, vítěz Masters z roku 1988, či Trevor Immelman, který triumfoval před dvěma lety.

Výsledky prvního kola golfového Masters

1. Couples (USA) 66,

2.-6. Watson, Mickelson (oba USA), Jang, Čche (oba Kor.rep.) a Westwood (Ang.) 67,

7.-11. Woods, Watney, Kim, Barnes (všichni USA) a Poulter (Ang.) 68.

Americký golfista Phil Mickelson mezi diváky na golfovém Masters
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články