Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na Kunětické Hoře začíná druhý ročník golfové Challenge Tour

Kunětická Hora - Do druhého ročníku D+D Real Czech Challenge Open na Kunětické Hoře zasáhne osmnáct českých golfistů. Turnaj série Challenge Tour, což je druhá evropská liga, se hraje od čtvrtka do neděle. Loňský premiérový ročník v říjnu ovládl Dán Andreas Hartö, čtyři Češi prošli cutem a Ondřej Lieser skončil na děleném 33. místě.

Golf Resort Kunětická hora
zdroj: Isifa autor: Hana Kalvachová

Pokud by domácí hráči dokázali výsledek zopakovat, byl by to úspěch. V letošní sezoně se totiž žádnému českému hráči nepodařilo na Challenge Tour projít do finálových kol. Čtyřikrát neuspěl Marek Nový, který má díky loňskému úspěchu na EPD Tour letos částečnou kartu na Challenge Tour. 

V turnaji s dotací 160 tisíc eur (4,1 milionu korun) se představí jedenáct českých profesionálů a sedm amatérů. Vedle profesionálů Nového a Liesera by mohli na závěrečná kola myslet třeba Filip Mrůzek, Stanislav Matuš, Martin Příhoda nebo Lukáš Tintěra. 

K favoritům na hřišti, kterému se vyhnuly deště i povodně, patří Američan Brooks Koepka. Vedoucí muž finančního žebříčku vyhrál minulý týden turnaj ve Španělsku o deset ran před pronásledovateli, čímž stanovil nový rekord Challenge Tour. Na vítězství bude chtít útočit i Angličan Steven Tiley, jenž loni po třech kolech vedl, ale nakonec byl čtvrtý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články