Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Na hraně. Spilková bojuje o hrací kartu na LPGA

Po sedmém z osmi kol si znovu pohoršila a klesla na dělené 39. místo, přesto se může radovat z toho, že prošla cutem. Klára Spilková jako jediná česká golfistka pokračuje na hřišti v americkém Pinehurstu, neboť Karolína Vlčková se do postupové osmdesátky nevešla. Se skóre +23 skončila na 89. příčce. Hrací kartu na příští sezonu elitního ženského okruhu si v americkém Pinehurstu v sobotu zajistí golfistky na 45. a děleném místě. Na drama je tudíž zaděláno.

Klára Spilková
zdroj: AP autor: Nam Y. Huh

Čtyřiadvacetiletá Spilková po šestém kole kvalifikace sice prošla jistě cutem, ale po třech úderech nad par spadla ze 13. příčky na dělenou třicátou. V sedmém kole nezapsala ani jedno birdie a udělala pět bogey. Celkově si pohoršila na čtyři rány nad par. Kartu na LPGA aktuálně berou hráčky se skóre +5.

Vlčková si postupem do závěrečné fáze kvalifikace LPGA Tour zajistila kartu na nižší okruh Symetra, který hrála druhým rokem. Celou sezonu se přitom potýkala se zdravotními potížemi a málem ji nedokončila. "Mám skřípnutý nerv v oblasti krční páteře, který se mi promítá do bolesti levého zápěstí. Nemohu tedy švihat plným švihem, zvlášť delšími holemi," uvedla na sociálních sítích.

"Byla to nejtěžší sezona, kterou jsem ve své golfové kariéře absolvovala. Jsem moc ráda, že nakonec úspěšně," oddechla si Vlčková. "Teď už se těším domů, abych doléčila vše, co je potřeba, nabrala nové síly a připravila se na další profesionální sezonu, na kterou se už teď moc těším," doplnila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články