Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na golfové Czech Masters míří hvězdy. Přijede Willett a možná i Els

Předloňský vítěz Masters Angličan Danny Willet bude jednou z hvězd golfového Czech Masters. Pořadatelé akce European Tour dotované milionem eur jednají i s bývalým prvním hráčem světa Jihoafričanem Erniem Elsem. Na hřišti Albatross u Prahy se bude hrát 23. až 26. srpna.

Opět přijede někdejší světová jednička Angličan Lee Westwood a příslib dal znovu Němec Martin Kaymer, který v minulosti také vládl žebříčku a vyhrál dva majory.

"Po dobu deseti ročníků chceme přivést všechny světové jedničky, které ještě aktivně hrají. Českou republiku ještě čekají velká jména," řekl Petr Dědek, majitel promotérské společnosti Relmost. Turnaj, který má rozpočet 80 až 100 milionů korun, má licenci European Tour zatím do roku 2023.

Snem je start Američana Tigera Woodse, ale reálná je spíše účast Angličana Luka Donalda, Vijaye Singha z Fidži či Freda Couplese z USA. "Australan Adam Scott je příkladem hráče, který by byl přijatelný a je to velká ikona," uvedl Dědek.

O startu Else, vítěze čtyř majorů, bude jasno po červnovém US Open. "Big Easy, jak se mu říká, byl v minulosti v Česku na exhibici. Sám projevil zájem hrát a je naším velkým přáním, aby vyšperkoval náš pátý narozeninový ročník," řekl Dědek.

Třicetiletý Willett už na Czech Masters hrál v roce 2014 a skončil na děleném třináctém místě. O dva roky později se v Augustě oblékl do slavného zeleného saka. "Jezdit na turnaje z pozice vítěze majoru je náročné, jste pod velkým tlakem, ale na Albatross se těším. Turnaj si mezi hráči získal jméno," řekl Willett během telefonického rozhovoru přes počítač cestou na turnaj do Maroka.

Po triumfu na Masters se Willettovi i vinou problémů s ramenem příliš nedařilo. "Doufám, že už se moje hra znovu dostává nahoru," řekl. I Dědek si přeje, aby se Willettovi v Česku dařilo. "Domluvili jsme se, že se v Praze nastartuje a vyhraje. Je mnoho vítězů, kteří sako mají, ale už je zaprášené a pro nás je úspěchem, že přijde vítěz z Augusty z před dvou let," sdělil promotér.

Czech Masters bude opět jedním z posledních turnajů v kvalifikaci do evropského týmu pro Ryder Cup. "Očekáváme hráče, kteří budou bojovat o poslední místa v sestavě a může se tak ohlásit několik velkých jmen," prohlásil Dědek.

Na Albatrossu čeká hráče především novinka na závěrečné osmnáctce. Green je posunut k vodní překážce. "Už to není odpočinková jamka, máme se na co těšit," řekl jeden z nejlepších tuzemských profesionálů Filip Mrůzek.

Loni vyhrál Jihoafričan Haydn Porteous. Žádný z šestnácti českých hráčů neprošel cutem. "Věřím, že tentokrát český golfista, ať profesionál nebo amatér, bude hrát finálové kolo," dodal Aleš Libecajt, generální sekretář České golfové federace.

Dědek pořádá turnaje, vedle Czech Masters ještě dva nižší kategorie Challenge Tour (Kunětická Hora a Praha), hlavně pro domácí hráče. Na elitní tour se ale zatím žádný stabilně neprosadil. "Věřil jsem v dřívější úspěch, ale čeká nás delší cesta a hodně práce. Mladší generace je silnější a věřím, že bude pracovat," řekl Dědek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články