Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na brněnské Kaskádě závodily naděje golfu

Brno – Od loňských Her v Riu de Janeiro je golf opět olympijským sportem. Na brněnském hřišti Kaskáda se sešly možné budoucí olympijské naděje tohoto sportu. V pátém ročníku turnaje skončili čeští chlapci čtvrtí, děvčata získala stříbro.

Je nám líto, video expirovalo.
Golfové mládí se sešlo na brněnské Kaskádě

Vychovat další české golfisty na úrovni současné jedničky Kláry Spilkové je jedním z cílů České golfové federace (ČGF). Kromě toho zaměřuje velké úsilí k získání nových členů. "Naším cílem je doplnit světovou špičku tak, abychom v ní měli vedle Spilkové a Mrůzka minimálně dva další hráče. Nadějněji vypadá situace mezi juniorkami, kde má několik hráček k tomuto cíli slibně nakročeno," uvedl prezident ČGF Zdeněk Kodejš.

Loňský rok označil výsledkově za nejlepší v historii českého golfu. "Doufám, že v tomto trendu budeme pokračovat. K výsledkům Spilkové se hlásíme, je to ale hlavně úspěch jejího týmu. V Maroku ukázala, že se s ní musí ve světě počítat," dodal Kodejš. Českým fanouškům by se měla Spilková představit od 20. do 23. července, kdy by se měl hrát turnaj Tipsport Golf Masters, který je přesunutý z Dýšiny na Čeladnou.

Problém vidí i v tom, jak golfu dodat více popularity. "Pokud bych popularitu přirovnal ke stupnici na teploměru, tak se většinou začíná na nule. My však startujeme na minus patnácti stupních. Možností ke zlepšení máme dostatek," tvrdí Werner. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články