Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Na British Open jsou v čele tři Američané

Southport (Británie) - První kolo golfového British Open zvládlo nejlépe trio Američanů. Se skóre -5 se dělí o vedení bývalá světová jednička Jordan Spieth, vítěz předchozího majoru US Open Brooks Koepka a Matt Kuchar. O jednu ránu zpět následují domácí Paul Casey a Jihoafričan Charl Schwartzel.

Jordan Spieth
zdroj: ČTK/AP

Dvojnásobný vítěz turnajů kategorie major Spieth ani Kuchar na těžkém hřišti v Southportu, kde po ránu přivítal hráče déšť a třináctistupňový chlad, prakticky nechybovali a zapsali pět birdie. "Opravdu dobrý začátek. Všechno se mi ve hře sešlo, teď to jen udržet," řekl Spieth, šampion Masters a US Open z roku 2015 a momentálně třetí hráč světového žebříčku.

Koepka se dopustil jednoho bogey, ale hned na následující jamce chybu vykompenzoval eaglem na pětiparové sedmnáctce.

Obhájce prvenství Henrik Stenson ze Švédska zahrál skóre -1 a úplně spokojený nebyl. "Pořád je to turnaj major a na něm není kolo pod par špatný výsledek, takže těch 69 ran beru. Ale jeden dva paty navíc jsem přidat mohl," litoval Stenson.

První hráč světového žebříčku Dustin Johnson zahrál o dva údery hůř, stejný výsledek zaznamenala třeba i bývalá světová jednička Rory McIlroy ze Severního Irska.

Zcela propadl černý kůň turnaje a rodák ze Southportu Tommy Fleetwood. Lídr evropské PGA Tour spotřeboval ke zkompletování kola 76 ran a mezi 156 hráči patřil k nejslabším.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články