Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mrůzek se Zachem obsadili na Kunětické Hoře 25. místo

Nejlepšími českými golfisty na turnaji Challenge Tour na Kunětické Hoře byli Filip Mrůzek a Šimon Zach. Patřilo jim dělené pětadvacáté místo. Z výhry se radoval Korejec Kim Min-kjo, který se v sedmnácti letech stal nejmladším vítězem všech akcí pod hlavičkou European Tour.

Je nám líto, video expirovalo.
Mrůzek a Zach uspěli na Kunětické hoře

Mrůzek ve finálovém kole neuhájil desátou pozici, kterou držel po třech kolech. V neděli zahrál na D+D Real Czech Challenge Open ránu nad par a celkově skončil se sedmi ranami pod par. Naopak Zachovi se posledních osmnáct jamek vydařilo. Zapsal jen 67 ran (-5 za kolo), což byl jeho nejlepší výkon v turnaji.

Kim Min-kjo zahrál finále o ránu lépe než Zach a dohromady měl dvacet ran pod par. O tři rány předčil Švéda Sebastiana Söderberga. Ve statistikách turnajů European Tour tak předčil coby nejmladšího vítěze Itala Mattea Manassera.

Z dalších českých golfistů, kteří prošli po dvou kolech cutem, se Aleš Kořínek a Jan Cafourek umístili na děleném 46. místě. Daniel Suchan skončil 69.

Další turnaj druhé evropské série Challenge Tour se v Česku uskuteční začátkem července, kdy se bude hrát Prague Golf Challenge na Zbraslavi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články