Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mickelson se Stensonem svedou boj o triumf na British Open

Ayrshire (Velká Británie) – Boj o trimf na 145. Golfovém British Open se nejspíše zúžil už jen na dva muže. Nejblíže k němu má Švéd Henrik Stenson, který vede po třech kolech o jednu ránu před Američanem Philem Mickelsonem.

Phil Mickelson
zdroj: ČTK/AP autor: Rick Scuteri

Před nedělním finálovým kolem má Stenson, který útočí na premiérový major triumf, skóre -13 a Mickelson -12. Třetí je další z Američanů Bill Haas, ale ten na Mickelsona ztrácí už pět ran a Angličan Andrew Johnston na čtvrtém místě šest.

"Hraju výborně a jsem v pozici, v které jsem chtěl být," řekl čtyřicetiletý Stenson, který se v chladném a deštivém počasí před sobotním kolem rozcvičoval v zimní čepici a rukavicích a v legraci předváděl na tréninkové ploše lyžaře.

Do třetího kola vstupoval v čele Mickelson, ale na osmnáct jamek potřeboval 70 ran, zatímco Stenson o dvě méně. "Nemám za sebou nejlepší den, ale věřím, že se dostanu zpět do rytmu. Vím, že musím v neděli zahrát dobré skóre," řekl Mickelson, který v sobotu předvedl několik senzačních záchranných ran.

Stenson se může stát prvním vítězem majoru ze Skandinávie. V neděli zkusí o šest let staršímu Mickelsonovi vrátit porážku v boji o Klaretový džbánek, trofej pro vítěze British Open, z roku 2013 z Murifieldu. "Phil mi to nedá zadarmo, je to jeden z nejfajnovějších hráčů za posledních padesát let," usmál se Švéd.

Největší předturnajoví favorité jsou mimo dosah předních příček. Vítěz US Open Dustin Johnson je na děleném 13. místě s odstupem jedenácti ran na Stensona. Rory McIlroy ze Severního Irska jde celkově v paru a je osmnáctý, první hráč světa Australan Jason Day (+1) je pětadvacátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články