Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Memorial má dalšího lídra. Rahm útočí na vítězství i post světové jedničky

Do čela golfového turnaje Memorial v americkém Dublinu se probojoval nový lídr. Třetí kolo se nejlépe povedlo z hráčů v čele Španělovi Johnu Rahmovi, který tak může pomýšlet nejen na celkový triumf, ale i na nejvyšší pozici světového žebříčku. Pokud získá čtvrtý titul na okruhu PGA, vystřídá na prvním místě Roryho McIlroye ze Severního Irska.

Jon Rahm
zdroj: ČTK/PA autor: Kenny Smith

"Je to velká věc, samozřejmě. Hodně významná. Nemůžu tady jen tak sedět a snažit se to zlehčovat, protože to bych lhal sám sobě. Ale záleží na mně, jestli zítra vyhraju," uvedl Rahm po třetím kole, v němž zahrál čtyři rány pod par. Pětadvacetiletý hráč má celkové skóre -12 a vede o čtyři údery před Američany Tonym Finauem a Ryanem Palmerem.

Současný první hráč světa McIlroy se dělí o 12. místo se ztrátou deseti ran na Rahma. Pětinásobný vítěz turnaje Američan Tiger Woods při prvním startu po koronavirové pauze figuruje před závěrečným kolem na 37. příčce.

V nepříjemné situaci se ocitl v třetím kole Justin Thomas. Vítěz majoru PGA Championship z roku 2017 přišel během hry o caddieho, který náhle onemocněl. Od třinácté jamky za něj zaskočil hráčův otec.

Thomasovi závěr kola moc nevyšel, na 15. až 17. jamce si připsal dvě bogey a jedno double bogey a dělí se o 24. místo. "Bylo to v pohodě. Ty bogey jsem nedal kvůli tátovi, ale protože jsem to špatně zahrál," uvedl Thomas. Otec mu podobně vypomohl už předloni na Havaji, kde caddie Jimmy Johnson rovněž onemocněl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články