Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

McIlroy získal Tour Championship a s ním i celý FedEx Cup

Závěrečný turnaj sezony Tour Championship vyhrál v Atlantě severoirský golfista Rory McIlroy. Díky vítězství ovládl i celkové pořadí FedEx Cupu. Jeho nejbližší soupeř byl o čtyři rány zpět.

Rory McIlroy (vlevo)
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Austin Mcafee

Hráči v neděli dohrávali třetí kolo a do finálového vstupoval McIlroy o ránu za prvním hráčem světa Američanem Brooksem Koepkou. Na hřišti East Lake zvládl závěrečných osmnáct jamek skvěle a triumfoval se skóre -18. Druhý skočil o čtyři rány zpět Xander Schauffele a chybující Koepka klesl na dělené třetí místo.

"Jít finále proti Brooksovi, prvnímu hráči světa, a vyhrát, k tomu získat FedEx Cup, to je prostě úchvatné. Jsem na sebe pyšný," pochvaloval si McIlroy, který letos vyhrál už třetí turnaj na PGA Tour a pohár za FedEx Cup mu patří jako v roce 2016.

Pro McIlroye bylo vítězství v Atlantě sladké po loňském trpkém konci. Před rokem rovněž bojoval o titul, ale závěrečný den nezvládl. Tentokrát se vzduchem neslo "Rory, Rory". "To bylo fajn. Musím přiznat, že loni jsem si to neužíval, ale je úžasné, jak se všechno změní během jednoho roku," usmíval se třicetiletý McIlroy.

Finále sezony se hrálo novým systémem a hráči do turnaje vstupovali s přepočítanými body na rány. Před prvním kolem tak vedl Američan Justin Thomas s deseti ranami pod par a McIlroy na něj ztrácel pět ran. "Mým cílem bylo zahrát co nejnižší skóre," řekl McIlroy. To se mu povedlo. S třinácti ranami pod par byl mezi třicítkou hráčů v Atlantě nejlepší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články